Arçelik 5092NF buzdolabı su akıtıyor

Katılım
22 Haz 2012
Mesajlar
3
Puanları
1
Merhabalar!

Öncelikle forumu inceledim. Kullanıdığımı buzdolabına ait açılmış bir başlık bulamayınca konuyu direk bu şekilde sorabilirim diye düşündüm.

Buz dolabının alt tarafından sebzeliklerin olduğu bölüme devamlı olarak su akıyor. Su akıtma bazen üst taraftaki panelden de oluyor. Ama daha çok alt tarafta sebzeliklerin olduğu bölümde oluyor. Buzdolabı yaklaşık 9-10 yıllık. Sorun 4-5 aydan beri var. Buzdolabını dün yerinden çıkartıp, arkasını temizledim. Arkadaki su haznesinin olduğu küçük plastik kutuyu da temizledim. İçerisinde küçük bir ısıtıcı var görünüyor. Tekrar takıp çalıştırdığımda da belirli bir süre sonra tekrar su geldiğini gördüm?

Buzdolabının bir soğutma problemi yok. Üst taraftaki derin donduru ve dolabın iç kısmındaki soğutma işlemi normal görünüyor. Acaba ne tür bir problemi var olabilir ? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler :)
 
evapratör peteğinin altında tahliye tavasında cam tüp ısıtıcı var muhtemelen arızalı / kırık. söküp kontrolü gerekli
 
evapratör peteğinin altında tahliye tavasında cam tüp ısıtıcı var muhtemelen arızalı / kırık. söküp kontrolü gerekli

cevabınız için teşekkür ederim. Bu parça tam olarak dolabın ne tarafındadır. Benim rahatça söküp kontrolünü ve gerekirse değişimini yapabileceğim bir parçamıdır. Yoksa servis mi çağırmam gerekir ??

Şimdiden teşekkür ederim.
 
tekrar merhaba, NF buzdolabının no frost bölümündeki iç arka panelini söktüm, evaporatör peteğini de gördüm, ancak alt kısmında bir ısıtıcı göremedim. Sagında ve solunda yukarıdaki resimde görüldüğü gibi kablo girişi olan ancak dış tarafında muhafaza olan 3 adet parça var. 2 si sağ tarafta, 1 i sol tarafta kalıyor. Fotoğraflarını da çektim. Gün içerisinde ekleyeceğim. Dış tarafında muhafaza olduğu için içlerinde ısıtıcı var mı anlayamadım. Sizlere danışmadan da içlerini sökmek istemedim. Evaporatör buzdolabında aşağıdaki resimdekine benzer şekilde yerleştirilmiş. Sağında 2 adet, solunda 1 adet plastik muhafaza içinde parça var. Bunların ısıtıcı vb. olduğunu düşündüm. Üst tarafta da 2 adet evaporatör fanı var.
26.jpg
 
buzdolabınız içinde donma veya su tahliyesi bölümünde/borularında tıkanma mevcuttur. buzdolabınızın fişini çekip 3 gün kapıları açık bırakıp bekleyin içinde buz varsa erisin , yine devam ederse su akıtması boruları tıkanmıştır bir servis çağırın. ama %90 fişini çekip 3 gün bekledikten sonra düzelecektir.
 
evapratör peteğinin altında tahliye tavasında cam tüp ısıtıcı var muhtemelen arızalı / kırık. söküp kontrolü gerekli


Merhaba,
Aynı şekilde şikayetim 5092 'den. 2-3 aydır su yapıyordu soğutucu bölme tavanı.
Buradan okuyarak dolabı 1 gün dinlendirdim ve buzlarını çözdürdüm.
Şimdi 2 gün çalıştıktan sonra hiç soğutmamaya başladı.Arkadaki peteklerde soğuma gerçekleşmiyor.Sadece peteğe giren kılcal boruda bir serinleme var o kadar.Alt-üst dolabın hiç bir yeri soğutmuyor haliyle.
Daha önce servis çağırdığımızda bu cam tüp rezistansı kırık olarak oradan çıkarmıştı.Değiştirdiklerinde sorun hallolmuştu.
Her sene aynı sorun bu belki 3.kez oldu..100 liradan aşağı gelmiyor servis..
Bugün açtım kapağı ve bu parçayı çıkarıp baktım.Ama cam tüpte herhangi bir kırılma ya da kopma gözükmüyor.
Bu parçayı kendim internetten alıp değiştirsem sorun kesin hallolur mu?
Parçanın bozuk olup-olmadığını nasıl kontrol ederim? Kopuk kabloları test ettiğim pilli bir kontrol kalemim var.
Bir uca parmağıma diğer uca bu kontrol kalemi değdirsem,kontrol kaleminin ışığı yansa devre de kopukluk yok,rezistans sağlam manasına gelir mi?
 
iyi akşamlar ,arçelik elektronik no frost buzdolabı yaklaşık 15 yıllık, alt bölmenin tavanındaki hava kanalından su akıtıyo, evapın kanal rezistansını öçtüm 3,9 kilo ohm ve gaz boruları gibi ama biraz daha ince borunun içinde olan rezistansta, 328 ohm geldi. Evapın alt kısmındaki oluktan su döktüm komprösörün yanındaki su kabına su aktı, su kanalıda açık nedeni sizce ne olabilir? rezistans değerleri normalmi ?saygılar
 
hortumun buharlaştırma kabına girdiği yeri / ağzını temizleyin tıkanıklığa sebep oluyordur
 
hortumun buharlaştırma kabına girdiği yeri / ağzını temizleyin tıkanıklığa sebep oluyordur

hortumun ucu açık kontrol etmiştim
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,879
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst