Vestel NT 465 HG Buzdolabı Yardım

34 zeus

Üye
Katılım
5 Haz 2009
Mesajlar
19
Puanları
1
Arkadaşlar vestel no frost nt 465 hg dolap durmadan 24 saat çalışıyor soğutma verimi düştü şu anda alt bölme sağlıklı soğutmuyor üst bölmede zayıfladı sorun ne olabilir ?
 
* kondanser yanındaki (motor yanındaki fan) motorunun dönüp dönmediğini kontrol edin.
* kondanser peteğinin temiz oldıuğunu kontrol edin tozdan tıkalı ise temizleyin
* diğer etkenler ise gaz eksikliği , kaçağı , kompresör problemleri yüzünden soğutma verimi düşüklüğü
 
Kanyak kardeşim Geçen Gün Buzdolap Tamircisi Geldi Gaz Kaçağı Olabilir Diyerek Gaz Bastı ve gitti Gövde Kaçağı Olabilir Dedi 3 gün kadar iyi çalıştı Fakat Dikkatimi Çeken bişey Dolap Hiç Durmadan çalışıyor Defroz Yapıp yapmadığından da emin değilim defroza geçerken dolap stop ediyormu çünkü benim dolap hiç stop etmiyor ayrıca şunuda belirtmek isiyorum tamirci gaz bastıktan sonra gene verim düştü bende bunun üzerine dolabı fişten çektim yaklaşık 24 saat takmadım fişe 24 saat sonra fişe taktım çok güzel çalıştı ama yine stop etmeden sürekli çalıştı taki dün akşama kadar şu anda verim gene düşmüş durumda eğer dolapta gövde kaçağı olmuş olsa gaz tamamen kaçmış olmazmıydı. sorun nerden olabilir. :(
 
dolabınızdaki gaz kaçağı miktarı fazla olduğu için kısa zamanda soğutması azalmış.5-6 güne kadar soğutma tamamen azalacak ve hiç soğutmayacak. Bir delinmiş araba lastiğini lastikçiye götürdüğünüzde delik olan yeri bulup yapıştırmadıysa hava basınca bir kaç gün sonra lastik yine iner ve kullanamaz duruma gelir.
 
Arkadaşlar Dolabım 15 gündür böyle Sadece pazar günleri evde kalabildiğim için servise ayıracak vaktimde yok 1 kez geldi ondada gaz bastı gittiler zaten içindede gaz vardı adam geldi motorun üzerinde ki sibopu gevşettiğinde foss yaptı. yeni gaz basmadan öncede 10 dakika kadar vakum yaptı gaz kaçağı olmadığını düşünüyorum başka ne olabilir termik yada rezistans veya termostatla ilgili olabilirmi ??
 
Gaz kaçağı olmadığını düşünüyorum. Bence dolabını 24 saat boyunca dinlendir. İçindeki buzlar vs. kalıntılar erisin. Daha sonra çalışmaya devam ettiğinde farkı görüceksin. Bende de bu tarz sorun oluşmamıştı ama yine de dene istersen ben farkı anlamıştım o zamanlar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.
Geri
Üst