Bosch KSU40620 Buzdolabı

Katılım
7 Eki 2011
Mesajlar
31
Puanları
1
Yaş
45
Arkadaşlar selam,
Tedaş (Elektrikleri sık sık keserek) sayesinde kullanmakta olduğumuz buzdolabı bozuldu.Soğutmada herhangi bir sorun yok fakat motor soğutma için çalışacağı esnada sanki arabanın marşı basmıyormuş gibi 3-4 dakika boyunca motoru çalıştıramıyor.Tam çalışacak iken duruyor,bir süre sonra çalışıyor.Sorunun kaynağı hakkında bir fikri olan varmıdır?
 
Aleyküm selam arkadaşım kompresörü once direk çalıştır eger sorunsuz çalışıyor ise PTC sinde sorun olabilir veya elektronik kartında sorun olabilir . Kolay gelsin
 
Ufak bir ekleme yapayım...Buzdolabının kapaklarından birini açarsam motor çalışmaya başlıyor..kapatınca tekrar aynı sorun oluyor.Hangi kapağı açtığımın önemi yok...kapağı bir süre açık tutup kapatırsam çalışabiliyor...
 
Merhaba,
kontrol kartınızın arızalı olma ihtimali çok yüksek.
kartı İzmir de egemak(serkan bey) 0.232.3670232 ile görüşüp yollayın testini yapıp size bilgi verir yada telefonla muhtemel çözümü söyler.

kolay gelsin
 
merhaba ; bosh ksu40620 buzdolabım üst kısmı soğutuyor fakat alt kısmı soğutmuyordu.bende bazı araştırmalarım sonucunda 48 saat fişten çelilip kapaklar açık beklenmesi gerektiğini duydum ve uyguladım fakat sorun devam etti ve bende buzluk kısmını sokerek temizliğini yaptım alt kısımda bulunan strafor kaplı hava kanallarını sökerek temizliğini yaptım ve geri topladım dondurucu kısmı yeterince soğuk ama alt kısım değildi.bende forumda gördüğüm yazıda damper problemi olabilir dedim ve onuda kontrol ettim ve sağlam çalışıyor buzlukta bulunan fan sağlam bu arada bende strafor kaplı hava kanallarını komple söktüm ve damper ile sensör senilen aliminyum kaplı parça dahil takmadan bu şekilde çalıştırdım ve alt üst olarak dolap çalıştı ve soğutmaya başladı yaklaşık 1 hafta bu şekilde sorunsuz çalıştırdım.ve bu gün parçalarını hava kanallarını geri taktım sonuç ne olacak bilmiyorum.
size sorum bu sorunun sebebi ne olabilir?
veya damper ve sensör olmadan dolap nasıl çalışır(devamlı devredemi olur elektrik tüketimi nasıl olur veya bi zararı varmıdır?)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,522
Kullanıcılar
449,903
Son üye
furoz6868

Yeni konular

Geri
Üst