Profilo 1994 Yapım Buzdolabı

kolbasti2

Üye
Katılım
2 May 2009
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
58
Ustalar öğrenciyiz Profilo 1994 yapım buzdolabı altık. Kaçıncı eldir Allah bilir. 1 ay iyi çalıştı sonra sapıttı. Alt bölme soğutmamaya başladı. Sizlerin yazdıklarınızı yaptım.

1. Buzlanma oluşumuna karşı fişi çekilerek 24 saat bekletildi. Sonra takınca bir iki hafta daha çalıştı. Memlekete gideceğimizden fişini çektik ve 1 ay kullanmadık. İşte geldikten sonra 1 aydır kullanmaya çalışıyoruz fakat galiba yine buzlandı evap.

Ben de elektronik öğrencisi olduğum için ve de dolap ölmeye çok yakın olduğu için kendim tamir edeyim diyorum, yardımlarınızla. Dolabın üst buzluk bölmesinden sökmeye başladım. Straforu falan çıkardım. Evapı yukarı kaldırdım. Altındaki yaprak rezistans çalışıyor mu diye bakayım dedim. Sonra dolabı arkadan timer'ını tornavidayla çevirerek defrost'a aldım. Kapı butonlarının ikisini de kapatarak rezistansın ısınmasını bekledim ama lanet şeyde tık yok, ısınmadı. Ben de rezistans bozuk diyerek kablosunu kesmek suretiyle komple kazıyarak çıkardım. Kablosunu kestim çünkü ortamda rahat çalışamıyorum, yani oraya başka yoldan ulaşamıyorum, dolap komple nasıl sökülür biliyor musunuz?

Sonra rezistansı 220v'a bağladığım halde ısınmıyor. Ölçü aletiyle ölçtüm 1k civarı direnci var. Şimdi bu rezistans BOZUK MUDUR ustalar?


Bir de bu buzlar çözüldükten sonra dolabı bir gün denedim motor hiç durmadan çalışıyor, bozukluk var mıdır? Termostatta mı arızalı? Dolabı hem alt hem buzluğu minimuma aldığım halde motor bir kez olsun durmadı, normal midir?

Bu buz tutma sorunu için rezistanstan ayrı timer da da sorun var mıdır?

Rezistansı istanbuldan en ucuz nereden alabilirim? Hani şu tahliye borusuna giren kısmı olan rezistanslardan.

Yardımlarınız için şimdiden çok sağolun ustalar. Bunca elektronik dersi aldım hiçbiri bu buzdolabı tamiri kadar zevkli değildi :)
 
Buzdolabın fişini takınca yarım yada bir saat sonra evap komple ince bir şekilde karlanması gerekiyor.bunu kontrol et.eğer komple karlanmıyorsa gazı kaçmış eksilmiş olabilir:gaz şarzı yapılması gerekiyor.Evap komple karlanıyorsa beyaz eşya parçacılarından defrost taymırı ve sökmüş olduğun ısıtıcıyı al ve değiştir.kolaygelsin.
 
Cevabınız için teşekkür ederim.

Evet bu dediğinizi denedim, evap tamamen karlanma yapıyor. O halde gaz eksiği yok herhalde.

Timer ve ısıtıcı alacağım da istabul'da nereden bulabilirim?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,521
Kullanıcılar
449,903
Son üye
furoz6868

Yeni konular

Geri
Üst