Yağ Sorunu

ugurlarola

Üye
Katılım
10 Tem 2009
Mesajlar
62
Puanları
1
şöyle anlatsam dolabı yatık şekilde taşımışlar ekovatın yagı eşanşöre ve buzluga dolmuş ne yapalım fişi takınca az çalışıyo sonrda sesi azalıyo motorun yanı vakum yapar gibi motoru sesi azalıyo yagı nasıl atarız sisitemden çaresi varmı yag siisteme zarrar verirmi
 
3-4 denemeden sonra sorun çözülmediyse drayeri değiştirip sistemi 20-30 dakika vakum edin .gaz şarzı yapın sonuca göre gerekirse tekrarlayın.kolaygelsin.
 
Selamun aleyküm
ekovat dediğiniz kompresör mü bilmiyorum. Genelde buzdolapları taşındığında özellkle uygunsuz taşımalarda bir iki gün beleyip çalıştırırlar. Eğer motorda yağ yokken çalıştırırsanız motoru yakabilirsiniz, ömrünü azaltırsınız.
sistemii söküp gaz basabiliyorsanız bir iki gün beklemeyle sorun çözülmezse kompresöre bağlı bir filtre olur bu sökülüp de bir taraftan hava basılırsa yağ fevkalade çıkacaktır.
hayırlı günler dlerim.
 
yan dik vs vs taşıma ile sistem tıkanması oluşmasına inanmayanlardanım :)
 
arkadaşlar bende bir bozdolabi var arçelik 10 yıllık soğutucu kısmı çok buz tutuyor o buzun üstüne dondurma koyuyorum eriyor:) neden olabilir maliyetlimidir?
 
tek kapılı soğutucular dondurmayı sert tutacak kadar soğutamaz size öyle söyleyeyim :)
 
Dondurmacı arkadaşım var.
Katkısız dondurma 13-15 derecede , katkılı dondurma 8-12 derecede sertleşiyor.
Su 1 derecede dahi donmuş halde.
Eskilerin termostatı en az 5 derece olabiliyordu.
Haliyle ancak soğuk sahlep saklama şansınız var.
(Tabii tüm dereceler sıfırın altında - eksi değerli.)

Eskimiş kompresörlerde sibop görevi gören yaprak yaylar yağ sızıntısı yapıyorlar.
 
Merhaba,
kar yağdığında hava nasıl yumuşarsa buzluk kısmında kar oluşmaya başladığında soğutma sertliği düşer ve değil dondurmayı gıdayı dahi sağlıklı saklayamaz.dondurma imalatçıları ve satıcıları üretim esnasında -25C yi ararlar.katkı dediğiniz şeyler ise jelatin ve emülgatördür
ancak uzun saklama konusunda faydası yoktur.dolabınızı sıkça dinlendirip(haftada 1) kar oluşmasını engelleyin farkı göreceksiniz.

kolay gelsin.

kanyak ustamın dediği gibi taşımayla yağ tıkanmasına bende inanmıyorum.tek olasılık uygun olmayan besleme sebebiyle çalışan kompresörlerde ısınmadan ötürü yağ buharlaşması oluşmasıdır.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,965
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst