Bosch KSU4231NE Buzdolabı Su Damlatma Problemi

rufuk

Üye
Katılım
17 Ağu 2011
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
42
Herkese verdiği bilgiler için şimdiden teşekürler .


BOSCH KSU4231NE buzdolabı mı yaklaşık 10 - 12 yıldır kullanıyoruz bu yıla kadar bir sorun çıkarmadı ama bu aralar derin dondurucu kısmının alt tarafında (sogutucu bölüm üst kısmı) terleme yapıyor ve bu terleme yiyeceklerin üzerine damlıyor ve doğal olarak yiyecekler çabuk bozuluyor.

Acaba arızası ne olabilir ? Fan çalışıyor kapı swichide çalışıyor. Derin dondurucu bölmesi de sorunsuz çalışıyor. Ama soğutucu bölümünde böyle bir sıkıntı var.

Yardım ve paylaşımlarınız bekliyorum.

Saygılarımla.
 
daha önce buna benzer bir sorunu sitede paylaşmıştım sanırım.Terleme binalarda araçlarda buzdolablarında ayni sebepten gerçekleşir:Aşırı ısı farkı.buzdolabın dondurucu ve alt bölümlerinin arasında aşırı ısı farkından dolayı terleme yapar.üst bölüm çok soğuk alt bölüm üste bakarak sıcak.sebebler:sıcak havalarda alt bölümü sık sık açıldığı için ısınması.sulu yemeklerin ve içeceklerin streç naylonla kapalı olmaması.üst bölümün soğukluk ayarını en yükseğe maximum konuma alınması ve fazla nemli bölgede bulunması.Bu durum havalar serinleyince eylül ayı sonuna doğru kendiliğinden son bulacaktır.Tamirci çağrıp para vermenize gerek yoktur.
 
Muhtemelen ara bölme straforu su çekerek özelliğini kaybetmiştir. Dondurucu tabanını söküp straforu çıkararak ya değiştirin, ya da iyice kurutup tekrar yerleştirin. Isıtıcıları da sökmüşken kontrol etmenizde fayda vardır, nemlenmeden ötürü zarar görmüş olabilir. Bu seri buzdolaplarının klasik hatasıdır.
 
Muhtemelen ara bölme straforu su çekerek özelliğini kaybetmiştir. Dondurucu tabanını söküp straforu çıkararak ya değiştirin, ya da iyice kurutup tekrar yerleştirin. Isıtıcıları da sökmüşken kontrol etmenizde fayda vardır, nemlenmeden ötürü zarar görmüş olabilir. Bu seri buzdolaplarının klasik hatasıdır.

Peki bu ısıtıcının sağlam olup olmadığını pratik olarak nasıl kontrol edebilirim?
 
Kardeş sendede aynı soğutucudan var defrost arızası için servis çağırdım buzlanmayı eritip gidiyorlar iki hafta sonra aynı problem en sonunda dolap eski olduğu için yapamadıklarını söylediler. Mümkünse defrost timer'in kablo bağlantılarının renk ve numaralarını yazabilirmisin? timer değiştirirken dalgınlıkla not almadım evap defrost ısıtıcısı, termostatı ve timeri kontrol ettim sorun yok ama zannederim bağlantıda hata var benzer soğutucu devrelerinin bağlantı şemalarını buldum ama sonuç yok şemaya göre timerin devamlı çalışması lazım şu anki timer uçları 1 numara timer motoru nötr girişi beyaz kablo 4 numara kompresör faz girişi siyah kablo 3 numara ortak faz girişi (ana termostat kablosu) gri kablo 2 defrost termostat kablosu kahve rengi olması gerek komresör soketini (siyah kablo) 4 numaralı timer ucuna taktığımda timer stop ediyor ayırdığımda çalışıyor. senin dolabın sol alt köşesindeki defrost timerin muhafazasını gövdeye bağlayan tek vidayı söküp bağlantılarına bakarak bana yardımcı olursan sevinirim bağlantılardan emin olamadığım için arızalı parçayı tespit edemiyorum ısıtıcı ve defrost termostatı sağlam gözüküyor ,timeride yeni aldım sorunu çözemiyorum selamlar.
 
Bosch KSU40660NE model buzdolabımın aynı şekilde derin dondurucu kısmının alt tarafında yani soğutucu kısmının tavanında sürekli terleme oluyor.İlk başlarda çok az oluyordu ama son birkaç gündür çok daha sık olmaya başladı.Isı farkından olabileceğini söylemişsiniz ama tam olarak alt bölüm ve derin dondurucu bölümün hangi ısılarda olması gerekiyor acaba ?
 
kullandıgınız cıhazın ara strafor termostop ve timer üçlüsünü degıstırdıgınızde sorun cozulecektır yetkılı servıs maliyetı ortaama 200 tl civarıdır
 
kullandıgınız cıhazın ara strafor termostop ve timer üçlüsünü degıstırdıgınızde sorun cozulecektır yetkılı servıs maliyetı ortaama 200 tl civarıdır
Bu dolabın elektirik tüketimi çok merak ediyorum, kitapçıkları olmadığı içinde bilemiyorum. Bilen varsa , paylaşırsa çok sevinirim.

tşklr,
 
değerli arkadaşlarım su damlatması arkadaşlarımızın dediği gibi ısı farkından kaynaklanır tıpkı soğuk kola şişesinin dışının terlemesi gibi, burada asıl problem alt bölüm'ün soğutulamaması. buzluk kapısını kapatın al kapı lamba butonunu elinizle basın üs bölümdeki üfleme fan senini duymalısınız daha sonra bir çakmak yakıp alt bölümdeki hava kanalının önünde tutun. eğer arabölme, arabölme+ defrost rezistansı, damper termostat parçaları sağlam ve hava geçisi normal ise çakmak ateşi yalpalar. eğer bunlardan biri arızalı yada tıkalı ise çakmak ateşi değişmez bilgili teknik desteğe ihtiyacınız var demektir.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst