arçelik 5094nf

Katılım
3 Ocak 2010
Mesajlar
102
Puanları
1
Yaş
46
selam herkese arçelik 5094 nf buzdolabı alt bölüm tavan kısmından su geliyor.rezistansı ölçtüm sağlam ,dondurucu bölümde sorun yok soğutuyor ama altbölüm de hayat yok su toplama haznesine su iniyor kapılar güzel kapanıyor arıza neden olabilir acaba tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim defrost sensörü sağlam teşekkürler
 
5094 model ısıtıcı da iki tipısıtıcı kullanılmıştır. biri kağıt folyo türü yapıştırma diğeri ise cam tüp ısıtıcı. sağlamlığını kontrol etseniz de fiziksel olarak bozulmuş olabilir. yapışkanı kalkmış deforme olmuş. birde bu modelde ahtapot ısıtıcı var. hava kanalı etrafında değişmesi mümkün olmayan. o arızalı ise yapabilecek birşey yok. ama ısıtıcıların hepsini ölçtüğünüzden emin misiniz? eğer ki ısıtıcılar ile sorun yoksa tahliye deliğiniz tıkanmış olabilir. eritip temizliğini yaptıkdan sonra tahliye deliği temizliğini kontrol edin.

elektronik kart soketi üzerinden Mavi-Sarı kablolarından omaj ölçün. 240 ohm ölçmeniz gerekiyor. 240 görüyr iseniz bu defrost ısıtıcının ve termal sigortanın sağlamlığını gösterir. Kahverengi - siyah kablolarından da 3000 ohm ölçüyorsanız ahtapot ısıtıvcı ve ara bölme ısıtııcı sağlam 6000 ohm ölçüyorsanız ısıcılardan biri kesik demektir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,654
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst