soğuk hava dolabı ekspeyşın valfin üzerinde buz kütlesi oluşumu

israfiliz

Üye
Katılım
11 May 2011
Mesajlar
4
Puanları
1
Merabalar +4 ve-18 olarak kullandığımız iki adet panel tipi soğuk hava dolabımız var bunlar gazlı defrost sistemli.sıkıntı şu her iki dolabında defrost yaptıran selenoid vanaları arıza yaptı. değiştirdim defrost yaptırınca evaplarda kar buz namına birşey kalmıyor ancak ekspeyşınvalf dahil evap girişine kadar buz çözülmüyor ayrıca çalıştıkça buz şişiyor evap fanının kanatlarının çarpmasına sebep oluyor bunun nedeni nedir yardımcı olabilirmisiniz.
 
evap fanının kanatları buza çarpacak kadar aşırı karlanma yaıyorsa ekspeyşın valften aşırı gaz akımı olduğu için kaba soğutma olabilir.bu durumda termostat(presostat) soğutmayı algılamıyor yada geç algılıyor.kolaygelsin...
 
Sayın hasçel +4 olan bu soğuk hava dolabını geçtiğimiz gün komple yeniledim,
ekspeyşın valfin filitresini değiştirdim, drayeri eğiştirdim, dixelli (dijital termostat) değiştirdim, defrost selenoidini komple değiştirdim, vakum yapıp r 404 soğutucu gazı şarjını hassas tartı olmadığı için göz kararı yaptım.
Soğutma oluştu evaparatör hafif karlandı ortamın nemindendir diye fazla dikkate almadım.Ama şuan evaparatörde 2 cm buz oluştu defrosta alıyorum sıcaklığını +40 olarak ayarlıyorum ama evapın bir kısmı çözülürken biz kısmında halen soğutma oluyor.
sorum şu;
1- Gaz şarjından sonra evaparatördeki karlanma gazın fazla olmasından mı az olmasından mı?
2- Defrost esnasında evapta halen soğutma olması taktığım selenoid valfin küçük olması ile açıklanabilirmi? gelki ben aynı tip taktım ama anlayamadım.(evaın ön tarafı biraz ezilmiş ben taradım ama genede fazlasıyla ezikler var fanların üfürmesini elimle zor hissediyorum.)
Bana yardımcı olabilirmisiniz.
 
cihazı defrosa aldığında dış ünitenin fanları duruyormu?durması gerekiyor.dijitali değiştirdiğsen sıcak gazlı defros seçeneğini seçmelisin parametre üzerinden cihaz sıcak gazlı defrost olduğu için alçak basınçtaki gaz basıncı 3 bar olmalı defros süresini 20 dakika defrost sonu sıcaklığıda 15 derece yap vede selonaiti düz taktığından emin ol üzerinde ok yünü vardır ok yönü gidiş yönünde olmalı aksi halde tersse selonait gazı gecirmez defrosa geçsebile cihaz soğutmaya devam eder.
 
Kesin çözüm explation u oda dışı hemen iç ünitenin üst kısmına tavana çıkar

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,654
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst