arçelik 5080 no froz çalışmıyor

es1333

Üye
Katılım
4 Şub 2011
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
49
selamlar. benim arçelik 5080 no frost buzdolabım aniden durdu çalışmıyor. fişe takıyorum göstergelerdeki bazı lambalar yanıyor bazısı yanmıyor. mesela arıza kodu vermiyor. kırmızı lambalar ve rakamların yarısı yanıyor. kapısını açıp kapatınca tüm ekran yanıyor. yani tüm rakamlar ve ısıklar. iki üç dakika sonra ekran düzeliyor. her iki bölümdeki lambalarda normal calısmaya baslıyor. iki dakika sonra motor calısmaya baslıyor ama üç dört saniye sonra duruyor. cok hafif zil sesi duyuluyor. ses de böcek sesi gibi aynen. sorunum bu yardımcı olacak arkadaslarıma simdiden tesekkür ediyorum. valla sinirden dolabı parcalayacam.
 
Dolabın röle termik grubunda bir sorun olabilir ilk önce oraya bak, orda sorun yoksa komprosör motorunda sorun vardır sıkışık kalkmıyor olabilir, ilk çalışmada inler gibi ses çıkarır. bir servis çağırmalısın.
 
yazdıklarınıza bakılırsa sorun motor grubunda.fişte takılı kalması dolabınızın elektronik parçalarına zarar verebilir tamir masrafınız artabilir.tamirci çağırmanız bence en mantıklısıdır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst