Arçelik 5270NF Sürekli çalılşıyor.

badwet

Üye
Katılım
14 Ağu 2009
Mesajlar
100
Puanları
1
Arkadaşlar Arçelik 5270NF buzdolabım sürekli çalışıyor,Daha önceleri dondurucu kısmının kapağını 2 kez açıp kapatsam 3.de açamıyordum fakat şimdi alt bölmenin kapağını kapatınca dondurucu bölmenin kapağı hemen açılıyor dikkat etmezsem sürekli açık kalıyor.Sorun nerede acaba ??Fikirlerinizi rica ediyorum.
 
buzdolabınızın kapağı açık kalarak buzlukta aşırı karlanma olduğu için sürekli çalışabilir.kapıların ikisinide açık kalmasını sağlayarak fişini çekin.24 saat buzluğun erimesini sağlayın.bunları tamamladıktan sonra fişi takın ve takip edin.başka sorun yoksa çalışacaktır.
 
Alt bölme kapağını kapatınca üst bölme açılıyor ve açık kalıyor ise orta menteşenin ve kapıdaki menteşe stoperinin değişmesi gerekli. Stoper yatağı kırılıyor genelde . Menteşem sağlam demeyin. menteşelerde iyileştirme yapıldı. yeni takacağınız stoper sizin menteşenize uyum sağlamayabilir.
 
Arkadaşım devamlı çalışma sebebleri 1.termostat arızalı olabilir.2.gaz eksik veya yok.3.kapak mıknatıslı lastikleri deforme olmuş olabilir hava alırsa devamlı çalışır.Kolay gelsin.
 
Kanyak hocam sanırım haklısın geçenlerde alt bölmenin kapağının üzerinde senin gönderdiğin resimdeki gibi plastik bir parça kırığı vardı.Bu parçayı kolay bulabilirmiyiz acaba,buzdolabını alalı 8 sene oldu
 
Son düzenleme:
yetkili servisden temin edersiniz. orta menteşe ve Stoperli menteşe yatağına (sağ) ihtiyacınız var. toplam 2,5 tl
 
2,5TL ise iyiymiş bugun servise bir bakayım teşekkür ederim ilginize.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst