kompresör sisteme yağ basar mı?

omurkosem

Üye
Katılım
18 Kas 2008
Mesajlar
239
Puanları
1
Yaş
39
slm,
1. kompresör sisteme yağ basar mı?
2.Basarsa ölçüsü ne olmalı?
3.Drayer basılan yağı gaz ile yine motora geri döndürür mü?
4.Yağ tıkanmaları neden kaynaklanır?
Bu konuda detaylı açıklama yapa bilirmisiniz?
 
sistemde gaz ile birlikte illa ki bi miktar yağ dolaşır. ama bu ne drayeri ne kılcalı ne de sistemi tıkar. genelde kompresör gaz kaçağı olduğu zaman sisteme yağ basıyor. kompresörün kendi arızasından dolayı basma ihtimali var ama bunun bir ölçüsü yok. gaz kaçağı yok ve sistem tıkanıyor ise kompresörü de değştirmek gerekir. Ariston derindondurucu ve no frostlarda çok rastladığım bir olay
 
Bilginiz için çok teşekkür ederim. Tıkanma Gaz kaçağından dolayı değil. Kendiliğinden tıkanmış.Drayeri söktüğümde siyah maddeler çıktı. Maddeler dediğimde büyük ihtimal yağ dır diye düşünüyorum. Sizin anlattığınıza göre kompresör değişecek.Sistem temizlenip gaz basılacak.
Sistem temizleme için neler kullanılabilir?
 
aseton ile temizleyebilirsiniz. asetonu sisteme basıp ne kadar çok bekletirseniz o kadar iyi temizlenir. ban bazen 24 saat bekletiyorum. normal şartlarda yarım saat bile yetiyor.
 
merhaba bu sorunu yasıyorum ankara için yardımcı olabilecek birisi varmı
 
Buzdolabinda yasiyorum. 2 motorlu vestel puzzle. Buzlama yapiyordu arizaya gecti. Arkasindan sanirim kopresor borusunu kesti servis icinde yag var dedi. Delik olup olmadigini soylemedi govdede. Epey bir ucret cikardi ve ek hizmet imzalamak istiyor. Güven vermedi. Bu durumda govde deligi fark edilirmiydi yoksa illede kendi merkezlerine gitmesi mi gerekirdi?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,307
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst