firstline buzdolabı arızası, yardım lütfen !

ne yapayım ?

  • çok masraflı olur, yeni buzdolabı al.

    Oy: 0 0.0%
  • diğer...

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    7
  • Anket kapatılmış .

webmk

Üye
Katılım
13 Eki 2010
Mesajlar
2
Puanları
1
değerli üyeler, yardımcı olacağınıza eminim.

firstline buzdolabı (8 yıllık) tatil dönüşü çalışmıyordu.(ilk arızası) ancak lambaları yanıyordu , özel servis çağırdık, bizimkiler ev de , ben evde yokken baktılar. timer ında arıza var içinde bir parça değiştireceğiz 90tl dediler. 60 tl parça parası. ok. dedik. dolap çalıştı. 3 gün sonra c.tesi akşamı tekrar çalışmadığını farkettik. servisi aradık. bu saate gelemem, yarın da pazar, p.tesi bakarız dedi. değiştirdiğimiz parça dışında bişey vardır deyip salladı. ben ne yapabilrim iadere edeyim deyince, arkasını aç, timer üzerindeki düğmeyi çevir dedi. dediğini yaptım çalıştı.(dediğine göre ,timer' değişmemiş, içinden parça değiştirmiş) ve artık dolabın çalışmadığını farkettikçe bu işi 3-4 günde bir tekrar ediyorum ve dolap çalışıyor. servisle neden mi görüşmüyorum? artık güvenmiyorum. yardımlarınızı bekliyorum !
 
Timer takılmasının sebebi buzdolabının içindeki ısıtıcılardan , rezistanslardan kaynaklanabilir. timerin değişip değişmediğn bilmiyoruz ama arızalı olma ihtimali düşük. Markası dolayısı ile yedek parça sıkıntısı yaşanacağına eminim. Yetkili servise ulaşmaya çalışın bulamazsanız konusunda deneyimli tecrübeli bir usta bulmanız gerekli.
 
üzerinde timer varmış, arızayı düzeltiğini söyleyen servis, timer ın içinden parça değitridim diyor. sorunum devam ettiğine göre 90TL yi boşa verdim. ve bence timer ın içinde parça falan değiştirmedi. aynı benim yaptığım gibi üzerindeki düğmeye dokunup çalıştırdı. ayrıca internetden timer fiyatlarına bakınca 35TL civarında tamamını satıyorlarlar, benden içindeki parça için 60 TL aldı.

bende tmer dan olmadığını düşünüyorum. çünkü dolap 3-4 gün boyunca normal çalışıyor. ama ne oluyorsa timer a tekrar çalıştır mesajı gelmiyor. ki onu da ben yapıyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,654
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst