vestel marka buzdolabı için karlanma sorununa yardım

heruzun

Üye
Katılım
27 May 2008
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
39
tek kapılı vestel marka buzdolabımın içinde arka duvarında buzlanma oluşuyor bunun sebebi nedir ve ne yapmam gerekir.bende elk tek.yardımlarınız için şimdiden çok tşk ederim.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Kullanma klavuzunu okursanız karlanmanın soğutma fonksyonu gereği olduğunu görebilirsiniz. Kapı contanızda hava alan yer yok ise sıcak ve nemlli havalarda bir parmak kalınlığa kadar karlanması gayet normal. 1 parmağı geçiyor ise fişini çekip eritmeniz gerekli. Kullanma klavuzuna göz atın
 
heruzun kardeş tek kapılı buzdolaplarının iki şekilde soğutma sistemi vardır:
1-üst kısımda bulunan evaporatör (içerisinden gaz dolaşan buzluk)ile bu yöntemde bulunduğunuz ortamın nem oranına bağlı olarak her 15-20günde bir defrost(eritme)işlemi için termostat düğmesinin ortasındaki düğmeye basarak defrost olayını yapmanız gerekir.
ancak aşırı buzlanma sadece arkatarafta borunun dışarı çıktığı bölümde ise ozaman borunun kenarından hava alıyor demektir.bu durumda deliğin hava almasını önleyecek tedbir almalısınız macun olur,silikon olur önemli olan hava girişini kesmektir.
2-dolabın arka duvarı içerisinde gizli evaporatör ile bu durumda karşınızdaki duvarda bazen buzlanma(ince bir tabaka genelde damlacık şeklinde) bazende defrostunu kendi yaptığı için erimeden dolayı su damlacıkları görürsünüz buraya kadar olan normal çalışma şekli.
aşırı karlama yada bir köşede birikme yapıyorsa sorun var demektir.öncelikle kapı lastiğinde hava alan yer olup olmadığı kontrol edilir varsa düzeltilmelidir.termostat ayarı çok yüksek ayarlıysa orta ayara düşürülmeli.çok yoğun olarak kapısını açıp kapatmamalıyız.
eğer sadece bir köşede birikme oluyorsa termostat,sistem tıkanması, kompresör presyon hatası,gaz eksikliği hatalarından biri olabilir ancak bu durumlara konuya hakim yetkin kişilere başvurmanız gerekir.yani servis çağırmanız gerekir.umarım yardımcı olabilmişimdir.
 
çok tşk edrim verdiginiz bilgiler için...
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,129
Mesajlar
915,280
Kullanıcılar
449,846
Son üye
g-silver

Yeni konular

Geri
Üst