no frost buzdolabımın alt bölümü soğutmuyor

Katılım
21 Ocak 2009
Mesajlar
13
Puanları
1
arkadaşlar merhaba,profilo marka no frost buzdolabımın üst difriz kısmı istediğim derece de örn:-18 soğutma yapıyor hiç bir problem yok,fakat alt yiyecek konulan kısım da soğutma işlemi gerçekleşmiyor.önceleri buzdolabının fişini çekiyordum 2 gün bekliyordu daha sonra çalıştırdığımda 5 -6 ay sorunsuz çalışıyordu.fakat şimdi bu süre 1 aya kadar indi:) geçenlerde buzdolabın içerisindeki arka kısmı ve üst nofrostun iç izalosyon kısmını söktüm hani kanallarda straforda bir tıkanma mı söz konusu diye hiç bir şey yok,fan çalışıyor sağlam yinende temizliğini yaptım tekrar geriye taktım çalıştırıdım alt kısım soğutmayı yaptı amam 3 hafta osnra yeniden alt kısım soğutmayı kesti üstte bir problem yok,acaba sorun neyden kaynaklanıyor?bir soğutmacı arkadaşım arka kısımdaki kanallı straforu değiştirmemi tavsiye etmişti değiştirmedim ama açtığımda içini bu straforun kanallarının gayet açık olduğunu görüyorum.konuya vakıf arkadaşların çözüm önerilerini bekler ilgisini esirgemeyen tüm arkadaşlarateşekkür ederim.bu arada no frost buzdolabım buzluk kısmı dijital ayarlanbilir parametreli alt kısım manuel termostatlıdır.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Buzdolabının alt ve üst kısımları ayrı ayrı mı nasıl bilmiyorum ama,siz alt taraf termostatlı,üst taraf digital kumandalı dediğinizde,aklıma ilk termostatın sorunlu olabileceği geldi.
Yine prensibi bilmiyorum ama,tek ekovat olduğuna göre,sizin termostatınız sanırım bir valfi kumanda ediyordur.Eğer öyle ise,valfte sorun olabilir.
Yok mu cevap yazan dediniz diye,aklıma gelenleri yazdım,yoksa buzdolabının fişini takmak ve kapısını açmak dışında başka bir fonksiyonundan anladığım yok :)
 
Defroz resinstansınız arızalı veya termo stop açık devre.
Sizin alt sogutma bölümüne, termostat degil, dijital kartınızdaki devre ve sensörler kontrol eder. Ayar yaptıgınız yer mekanik hava klepesidir.
Konu ev aletleri bölümünde derinlemesine açıklandı.
 
Ustam iyi akşamlar. Sharp marka yeni buzdolabı aldık, alt kısım 3 dereceye ayarlı olmasına rağmen soğutmasını fazla kuvvetli bulmadım. Araştırmalarım sonucunda sorunun dondurucu bölmenin arkasındaki izolasyonun hatalı yapılmasından dolayı olabileceğini öğrendim. Başka bir problemden kaynaklanıyor olabilir mi? Yan duvarlarda ısınma yok denecek kadar az ve sıcaklık kontrolü panodan yapılıyor. Bloklanma olacağını sanmıyorum, kapısını uzun süre açık bırakmadık. Cevabınız için teşekkürler. (bu arada üstteki mesajınızda behsettiğiniz konuyu bulamadım)
 
[Ustam iyi akşamlar. Sharp marka yeni buzdolabı aldık, alt kısım 3 dereceye ayarlı olmasına rağmen soğutmasını fazla kuvvetli bulmadım. Araştırmalarım sonucunda sorunun dondurucu bölmenin arkasındaki izolasyonun hatalı yapılmasından dolayı olabileceğini öğrendim. Başka bir problemden kaynaklanıyor olabilir mi? Yan duvarlarda ısınma yok denecek kadar az ve sıcaklık kontrolü panodan yapılıyor. Bloklanma olacağını sanmıyorum, kapısını uzun süre açık bırakmadık. Cevabınız için teşekkürler. (bu arada üstteki mesajınızda behsettiğiniz konuyu bulamadım)]





sharp No froz klasik gövde izalasyon problemi yok vestel ,ariston v.s v.s dolaplarda çok sık duyulan bir konu.
Dolabınızın dış gövdesi az ısınıyorsa bu da dogal kış aylarındaki çalışma performansı ile yaz ayındaki çalışması aynı süre degil.
Buzdolabınızın alt bölümün tam merkezine bir termometre koyarak dolabın iç ısısını gözlemleyin ısı +5 dereceye düşüyorsa herşey normaldir . Eger düşmüyorsa ,alt tekmeligi çıkarın elektrik süpürgesi ile taban kondanserinin üzerinde birikmiş pamukcukları alın ! .

Kolay gelsin
 
sharp No froz klasik gövde izalasyon problemi yok vestel ,ariston v.s v.s dolaplarda çok sık duyulan bir konu.
Dolabınızın dış gövdesi az ısınıyorsa bu da dogal kış aylarındaki çalışma performansı ile yaz ayındaki çalışması aynı süre degil.
Buzdolabınızın alt bölümün tam merkezine bir termometre koyarak dolabın iç ısısını gözlemleyin ısı +5 dereceye düşüyorsa herşey normaldir . Eger düşmüyorsa ,alt tekmeligi çıkarın elektrik süpürgesi ile taban kondanserinin üzerinde birikmiş pamukcukları alın ! .
Kolay gelsin
Ustam çok teşekkürler cevabınız için, dün dijital termometre alıp ölçtüm, kapıdaki en alt rafın sağ köşesinde sıcaklık 6,8 derece; orta rafta ise 2,8 dereceye kadar indi.(ayarlanan sıcaklık 3 derece) Galiba problem yok. Ancak yine de dolabın içerisinde çok keskin bir soğukluğun hakim olduğunu hissedemedim. Sanırım içerde homojen bir soğuk hava dağılımı var. Tekrar teşekkür ederim.
 
Oda sıcaklıgında dolaplardaki (+) derecelerdeki ısılar, kış aylarında bariz hissedilemiye bilinir
vede fan hızı soguklugu devir daim ettirirken yukarıdan aşagı ezerek ısı trasferini saglar bu yüzden alt taraf daha geç sogutur (sebzelerin altta saklanmasının mantıgı da budur .Kapısı sık açılan dolaplarda sebzelik tavanlarında nemlenme kaçınılmaz olur .

Keskin sogukluk (-) derecelerde hissedebilirsiniz.
 
Buzdolabımın modeli bosch kdn40a03ne. İlk sorunum dondurucu aşırı karlanıyor, alt kısım soğumuyordu. Fişi çekerek 2 gün bekledim.
Şimdi Derin dondurucu çalışıyor görünüyor. Ancak, alt kısma soğuk hava gitmiyor. Fan çalışıyor. Ondan sorun yok.
Alt kısmın ortasında bulunan bölümü söktüm. Burada strafor içerisinde hava kanalını açıp kapatan bir parça var. bunu söktüğümde alta soğuk hava üflüyor. Ancak taktığımda kapağını hemen kapatıyor ve alt kısma soğuk hava gitmesini engelliyor. Sorun bu motorda mıdır, yoksa bunu kapatmayı sağlayan termostatta mıdır?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,847
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst