şakir

Üye
Katılım
17 Eyl 2007
Mesajlar
67
Puanları
1
selam arkadaşlar ben buzdolabı almayı düşünüyorum. markaları araştırdım nofrost buzdolapları ile iki kapılı buzdolapları arasında baya bi fiyat farkı var nofrostlar oldukça pahalı bunların arasındaki fark nedir. çalışma prensipleri bakımındanmı yoksa yaktığı elektrik bakımındanmı bu fark nedir yardımcı olursanız çok sevinirim. şimdiden teşekkür ederim iyi çalışmalar.
 
derin dorndurucularda ise iç yüseyini kaplayan kanallar içerisinden geçen gazın etkisi işle önce kendi iç yüzeyini sonra yüzeye temas eden malzemelerle birlikte içindeki havayıda soğutur. havanın soğumasıyla ve devir daimi olmasığından havadaki nem yoğunlaşarak karlanmaya sebep olur. no-frost buzdolapları ise karlanma yapmaz. içerisinde sürekli olarak soğuk havanın devri daimi vardır. tam bilmiyorum ama içinde basit nem tutucu malzemelerde kullanılıyor galiba. derin dondurucudan sonra no-frost kullanmak biraz zor, alışmak gerekiyor içinde havanın devir daim yapabilmesi için dolabı tıka basa dolduramıyorsun. yerleştirdiğin malzemelrein arasında boşluklar bırakman ve arka duvarına dayamaman gerekiyor.
bu nedenle eğer no-forst alacaksan normalde kulandığın derin dondurucudan daha büyük hacimli almanı tavsiye ederim.
 
yani tam olarak anlayamadım. derin donduruculu buz dolabi alırsam buzluk kısmı buzlandığı zaman eski kullandığımız buzdolapları gibi arada bir buzunu çözdürmemmi gerekiyo. arada fazla bi fark yoksa nofrost alıp fazla bi para vermeme gerek yok yani doğrumu anlamışım. hem nofrost buzdolapları yiyecekleri kurutuyor diye duydum. doğrumu
 
No-frost ve derin dondurucu özellikleri, bildiğiniz gibi sadece dolabın dondurucu bölmesine ait terimler. Karlanma yapmayan (no-frost) dolaplar artık oldukça yaygın. Ve fiyatlar hakkında net bilgim yok ama dolap fiyatını ciddi şekilde etkileyen asıl unsur no frost olma durumu değil, derin dondurucu (deep freeze) olup olmamasıdır.Yani bence aynı marka, hacim ve özelliklere sahip dolaplar arasından derin donduruculu olanı daha pahalı olmalıdır.

"İki kapılı buzdolabı derin donduruculudur" şeklinde bir tespit yanlış olur. İki kapılı olup derin dondurucu bölmesi olmayabilir.

Ayrıca her ne marka ve model alacaksanız ilk şartınız enerji verim sınıfı A ve üstü (A+, AA, AA+ gibi) enerji sınıflarında olan buzdolapları olsun.
 
Konuya açıklık getirelim.İki kapılı dediğiniz dolaplar statik çalışma yapısına sahip olup üst bölmesine evap ismi verilir, evap etrafındaki borulardan geçen gaz ile üst kısım soğutma yapar ve aşırı soğutmada normal olarak karlanma ve buzlanma oluşur.No-Frost dolaplarda ise üst bölüm içinde evaparatör soğutmasını yapar fakat soğutmayı üst kısıma fan ile üfler, bu sistem havayı kurutur, karlanma ve buzlanma yapmaması için üst bölme ve kapı conta hizzalarında çevre ısıtıcı rezistanslar vardır, No-Frost buz dolaplarının elektrik tüketimi bu nedenle çift kapılılara göre daha fazladır.Sonuç olarak eğer maddiyat önemli ise çift kapılı dolap alıp evap kısmı aşırı buzlanma yaptığında buzları erittirerek rahat bir şekilde kullanabilirsiniz.Seçiminizde A enerji sınıfı veya A+ sınıfı tercih edin mutlaka.
 
arkadaşlar çift kapılı dolap aldım aşağı yukarı 1 senedirde kullanıyorum buzluk kısmında buz birikmeside olmuyor. gayet memnunum. A sısnıfı kullanıyorum
 
arkadaşım tavsiyem kaliteli bir derin dondurucu alman no frost dolaplar elektrik canavarı istediğin kadar a sınıfı al derin dondurucunun en az iki katı elektrik harcar iç yapılarını bildiğim için sana bu tavsiyeyi veriyorum ben kendi evime sokmadım sokmamda
 
arkadaşlar buz dolabı farklı bir şey derin dondurucu farklı bir şey .
no frost buz dolaplar rutubetli iklimler için tasarlanmıştır espirisi buzluk bölmesinin karlanma yapmamasıdır. bu durum özellikle akdeniz ve karadeniz bölgelerinde deniz kenarında sık rastalanır. bu gibi iklimlerde yazın defrosta basıp buzdolabının buzunu eritmek suyunu dökmek ciddi bir soreundur. eğer iklimsel olarak böyle bir yerde değilsek no frost buzdolabının hiç bir faydası yoktur .

ayrıca no frost buz dolabının fanı olduğu için gürültülü çalışır iyi markalarda en başta ses olmayabilir ama zaman geçtikçe fan bozulunca illaki ses yapacaktır
 
Arada tek fark var; no frostlarda sorun eksik olmaz (bimetal termostat,damper termostat, timer, termostop, sensörler, rezistanslar, fanlar... sorun çıkarmak için sırada beklerler), derin dondurucularda motor ölmedikçe ve iç aksamda bir boru delinmedikçe evladiyelik kullanırsınız. :)
 

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,966
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst