malzemenin adı termostop
 
Son düzenleme:
hocam
ben de zaten bu parcanın kac derece,amper ve watt oldugunu ogrenmek ıstıyorum.
 
sayın prose termo stoplar belirli bir ısının üst degerlerinde ısıya maruz kalırlarsa o anda devre dışı kalarak sistemleri korumak için dizayn edilmiş devre kesicilerdir. sizin ve tüm no froz dolapların içinin polietilen oldugunu kabul edersek (+60 dereceden) sonraki ısı birimleri defarmasyona sebeb olaçaktır. termo stop malsemelerin sabit degerleri vardır
misal :172- 70-45 gibi yani iki ısı birimi arasında calışamazlar + 40 - +155 gibi ısı aralıklarında çalışamazlar bu tip malzemelere termostat denir sizin aradıgınız malzeme (Termo stop) vede +48 ile +60 derece arasında bir deger kullanabilirsiniz .


sayın alfa romeo

benim bozuk parçanın resmi yukarda .kare içindeki parça patlamış.ben bunu değiştirmek istiyorum.bu parçanın değerlerini size sormuştum.bir yanlışlık olmasın diye resmi koydum.
sn alfa romeo cevabınızı bekliyorum...........:)
 
sayın prose max 30 wat akım çeken bir rezintans baglı bu termo stop'pa. adındanda anlaşılacagı gibi üzerinde yazılı sabit ısı biriminden, yüksek ısılarda devre dışı kalırlar degerleri wat ,amper biriminden telafuz edilemez sadece DERECE degerlerine göre temin edebilirsiniz 60 derecede sizin sogutucu için max. degeridir yeterince açıklayabildim mi bilemiyorum .
 
yani ben 60 derecelik bir termostop alıp takarsam bu kısım düzgün çalışır değil mi?bir de 60 yerine 45 taksam ,bu değerin küçük olması buzluğun içindeki soğukluğu artırır mı azaltır mı?
 
Bu malzeme soğutma sırasında devre dışıdır sadece defroz anında rezintansa giden gerilime seri bağlıdır .Isıtıcı devreye girip iç ortam 60 dereceye kadar isınırsa enerjiyi kesen ısıya duyarlı emniyet conpanentidir .Dolabın asli görevi soğutma ile bir ilintisi yoktur.
 
sn alfa romeo
çok teşekkürler.hemen değiştirip deniceğim.
bir de şu soru aklıma takıldı.peki bu parçanın bozuk olması buzlanmayı nasıl yapıyor?bu devre dışıysa devamlı resistansın çalışıp ,buzların erimesi lazım değil mi?
 
tamtersi daha önceki yazımı takip ederseniz rezinstansa seri baglanır yanitermo stop devre dışı kaldımı rezinstasta devre dışıdır
 
arçelik 5060 evap ısıtıcısı dolabın neresinde oluyor
 
üst dondurucu bölümün karşıdaki kapağı söktüğünüz zaman evap (soğutucu petek ) üzerine monte edilmiş br ısıtıcı. söküp değiştirmeyi denemeyin ustalık gerektirir
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst