Selahattin 261 cevabım sana kompresörün aşırı akım çekiyor termik atıyor role yardımcı sargıyı devreden çıkarmıyor role arızalı yada ekovat ekovatta kapasitör varmı oda patlamış olabilir,
 
bulfaz cevabım sana babana söyle dolabın fişini hemen çeksin dolapta kaçak var .
 
Aeg eski model bir buzdolabı aldık 6-7 ay önce cok güzel bi şekilde calısıyordu bi anda bütün buzları eritti ve simdi buzdolabını calıstıramıyoruz prizleri kontrol ettik sorun yok fişi takıyoruz hiç bi türlü ses cıkmıyor dolaptan sogutma yapıyor sorunu gazı bitmiş olabilir mi buzdolabının?
beni aydınlatırsanız sevinirim simdiden cok tesekkürler.
 
tek kapılı buzdolbım var. ogrencı oldgumuzdan en az 20 senelıklır, ıkıncı elcıden almıstık. arkadasım dolabın ust kısmındakı karlanmayı bıcakla temızlerken bı yerde delık actı ve tıssss lama basladı, delıgı japon ve karbonatla kapattık, dolabımız ıkı gundur hıc durmadan calısıyor fakat sogutmuyor acaba ne yapabılırız tamırcı cagırmadan yapabılecegımız bırsey mı _?
 
buzdolabında cıft evaparator var sa boyle bır arıza olabılır yoksa mumkun degil.. çünku sogutma işlemini eveparator yapar yani buzluk..
 
Merhaba arkadaşlar benim sorum 2 tane tekneme 220v luk mini buzdolabı aldım ve teknem sahıl beslemesi 220v baglı bulunmakta olup digital gösterge panelindede 220v yazmaktadır ama buzdolabımı fişe taktıgımda voltaj 170v düşüp 20 sn sonra tekrar 220 v cıkmaktadır bu buzdolabının asırı akım cekmesınden olabılırmı yada ekovat da sorun olabılırmı dıe sızlere sormak ıstedım

ikinci sıkıntım ise evimde bosh nofrost buzdolbım var 6 yıllık buzlukta peteklerde karlanma yapıo ve buzunu defros edemıo bundan dolayıda asagı bölme sogutamayıp -20 dereceden -8 lere kadar dusuo ve toparlayamıo ben buzları erıttıgımde buzdolabı kendını toparlıo ama bu cok sık hale gelmeye basladı sızce sebeplerı ne olabılır aklıma gelen dolap kapak lastıklerı hava alıo olablırmı ?
 
cervus... tekne için aldıgın buzdolabını önce sağlıklı bir karada evde fılan dene yıne aynısını yaparsa buzdolabı arızalıdır. sorun sankı demeraj akımını kablolar kaldıramıyor gıbı gorunuyor ama kompresor sıkışık ısede aynı olay olur yanı ... guc kaynagını degıstırerek deneyeceksın calısırsa tekneye cekılen sahıl beslemesınde sorun var calısmazsa buzdolabında..

ıkıncı konu ıse arızası basıt...
cevabı kendınde soylemıssın... Nofrost buzdolapları ıc sıcaklıga gore calısır bu genel bır mantıktır. sogutma azaldıgında yada tımer ıle devreye gıren bır rezıstans vardır.bu rezıstans evaporatordekı buzları erıtme gorevıne sahıptır... eger senın cıhaz evaporatordekı buzları erıtemıyorsa muhtemel rezıstans arızalıdır. rezıstans saglamsa onu devreye alan termostat yada elektronık devre arızalıdır.

Kolay gelsın ıyı calısmalar...
 
Tekneye elektrik direk baglı normal sehır beslemesi tekne üzerinde harici bir 220v besleme cihazı bulunmuyor..buzdolabı normal sartlarda calısıyor sogutmasını da yapıyor ama dedıgım gibi fişi cıkartalım sonra tekrar takalım 220v dan 175 v düşüyor 20 sn sonra normal degere geliyor taktıgımız prize plazma baglıyoruz bole bır sorunla karsılasmıyoruz eger dedıgınız gıbı demeraj akımı demıssınz anlamı nedır bıde kompresor sıkısıksa demıssınız onuda anlayamadım ..


bu arada buzdolabı minik tek kapılı ofıs tıpı olan alaska marka bir buz dolabı...


ıkıcı sorun ıcın ıse termostat calısıo cunku ayarladıgımız derecede buzdolabı stop edıo ben kapakları soktugumde petekler uzerınde rezıstans göremedim yokta diyebilirim..
 
voltjın 220 volttan 175 volta dusmesının nedenı demeraj dedıgımız mesela buzdolabının motoru normal calısmada 1 amper akım ceker ama bu motorun ılk kalkıs esnasında cektıgı akım bunun 2-3 katıdır. buna demeraj denır. sızın buzdolabını besledıgınız kablo cok ınce yada gelen voltajda sorun varsa bu demerajı kaldıramaz ve voltaj çökmesi olusur. sızın yasadıgınız olay bu ve kompresor kalkamadıgı ıcın ıcındekı termık atıyor bu durumda voltaj eskı halını alıyor. .. buzdolapları hakkında birde sunu soyleyebılırım calısan bır buzdolabı yada klıma yada herhangı bır sogutma sıstmını durdurdugunuzda ıkıncı calıstırma ıcın en az 5-10 dakıka beklemelısınız. gaz basıncları dengelemezse yukte kalkmaya calısır ve bu demeraj akımından daha fazlasını cekmek ısteyerek kendını dahada zorlar.

no frost buzdolabı hakkında genel bır bılgı ... O buzdolaplarına no frost demelerının nedenı adı uzerınde no frost - buz yok demek bunun acılımıda kendı ıcındekı kucuk bır rezıstans ıle bu olusan buzları erıtıp drenaj hattı ıle dısarı alınmasıdır. bu sekılde klasık buzdolaplarında olusan buzlanma sorununu cozmus oluyorlar.. Ayrıca bahsettıgım termostat buzdolabının sıcaklıgını koruyan termostat degıl ikinci bir termostat vardır ..bu defrostu devreye sokup cıkartan termostat yada tımer devresı vardır. onu kastetmıstım... buzdolabınız no frost ıse mutlaka rezıstans olması grekıyor. belkı boru ıcınde resıztans tıplı olabılır..
 
Son düzenleme:
Serkan bey bu yazdıklarınız suan benim için çok açıklayıcı oldu ve birşeyler ögrenmiş oldum çok tşk ederim...Yarın teknedeki buzdolabının bagladıgımız kablonun kesıtıne bakıcam sizce kablo kesiti ne olmalıdır?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,118
Mesajlar
915,146
Kullanıcılar
449,822
Son üye
hamidettin

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst