yeni başlayanlar için plc ve scada ilişkisi kurma

Katılım
27 Eyl 2013
Mesajlar
39
Puanları
1
merhaba arkadaşlar ben silo üreten bi fabrikada stajyerim benden plcde bi proğram yazmamı istediler tam yazamasamda yazdım ama görsel olarak simülasyon istiyorlar onuda Scada da yapabileceğimi söylediler nasıl yapacağıma dair yardımcı olursanız sevinirim
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Scada program yazamayanlarin hazir gorsellerle simulasyon yapabilecegi bir ticari yazilimdir. Yani sen program yazabiliyorsan kendi scadani kendin yaziyorsun demektir. Daha scadaya ne ihtiyacin var.

NexusHD2 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
 
iş yerinde kimse plcden anlamıyorlar hazır görsel istediler yardım alacağım kimsede yok . yani onlara görsel birşey göstermem lazım
 
Scada nın nasıl yapılacağını internetten araştırarak/sorarak kolay kolay öğrenemezsiniz. Ya bununla ilgili eğitim almanız, ya bilen birisinin size yüzyüze vakit ayırması ya SCADA ile uğraşan bir firmada çalışmanız gerekli. Öyleki SCADA programları bile birbirinden oldukça farklılık gösterebiliyor.

Bir de SCADA için yazılıma ihtiyaç var. Eğer fabrikada mevcut bir SCADA var ve bunun üzerine bir revizyon yapılacaksa ikinci bir SCADA gerekmeyebilir. (anladığım kadarı ile yok)

Görsel simülasyon isteniyorsa, PLC niz touchpanel (dokunmatik ekran) eklemeye uygunsa bu durumda touchpanel ile bu görselliği daha kolay yapabilirsiniz. Bununla ilgili dökümanları, videoları internetten ve de youtube dan izleyip yapabilirsiniz. Benim tavsiyem de tocuhpanel özellikli bir PLC kullanmanız.

Bir fabrikanın stajyere böyle bir sorumluluk vermesini de anlayamadım. Bu tür bir iş için firmanın dışarıdan profesyonel destek alması lazım. Benzer bir fabrika ile karşılaşmıştım. SCADA yı bilgisayar ekran olarak gördükleri için teklif edilen fiatın tamamını kar olarak düşünüyorlardı.
 
ya Hocam inanki boş durmaktan ne yapacağımı şaşırdım birşeyler öğrenirim die çabalıyorum ama internet üzerinden olmayacak sanırım :)
 
Ben sana söyledim en azından temel seviye uygulamalı kurs şart. Hele scada için tecrübede lazım...
 
merhaba;

ben panel yazıyorum 3 farklı plc panel bilgim var gayette iyi scadayıda öğrenip kendimi geliştirmek istiyorum movicon var bende ama temel anlatıma ihtiyacım var videoluda olur yardımcı olurmusunuz...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,169
Mesajlar
915,618
Kullanıcılar
449,933
Son üye
selcukbatman54

Yeni konular

Geri
Üst