S7 200 ile ilgili bir soru

elek

Profesyonel Üye
Katılım
24 May 2006
Mesajlar
2,911
Puanları
318
PLC ler ile ilgili pek bilgim yok.Şunu sormak istiyorum.
Bu sisteme herhangi bir bilgisayar veya panel bağlanabiliyormu?(Sistemin çalışmasına dışarıdan müdahale etmek amacı ile... )
Yoksa çalışan program kendi döngüsü içinde çalışmak zorundamı?
cevaplar için sağolun.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
slm s7 200-300-400 simatic proğramları lazım elinde olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim
 
Sorumu güncelliyorum arkadaşlar.
 
Elek sisteme müdahale şansın var.Bunu plc yi programlama yaptığım yazılım aracılığıyla veya Scada denilen kullanıcı arayüzleriyle yapak mümkün.Bu arayüzler ise senin de sorunda bahsettiğin gibi ya bilgisayar ya da panel olabiliyor.
 
s7-200 de td200 operatör paneli, s7-300/400 de OP7 ve benzeri operatör panelleri bağlayabilirsin. Ayrıca tüm plc'lerin içindeki programda değişkenleri SCADA bilgisayarı üzerinden değiştirebilirsin. alarmları görebilirsin. senin sorduklarının tümü mümkündür.
 
Arkadaşlar bi sorum olacak.Bu devrede network 2 yürütülüyorken Q0.0 çıkışı 1 olunca neden bu çıkışın önündeki normalde kapalı kontak 1 olunca çıkışı sıfır yapmıyor? Tşk ler...
 
merhaba.
2. netvorkta Q00 kontağı önündeki q00 kapalı kontağı nedeni ile set edilir yani çalışır. q00 kontagı çalıştığında önündeki normalde kapalı kontagını açar bu nedenle q0.0 enerjisin kesilir , q0.1 im enerjisi kesildiginde önündeki kapalı kontak eski durumuna gelir yani kapalı duruma geçer .kapalı durumam geçtiğinde q00 yeniden enerjilenir. bu döngü sonsuz olarak devem eder. q0.0 açama çalışıp çalışmama durumunu gözümüz ile göremeyiz. saniyede çok hızlı konum değiştiri saygılar.
 
sorduğun soruların hepsine evet diyebiliriz.scada bu işler için var.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,898
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst