S7 200 sorular ve çözümler

Bunun için sayıcı röle kullanmalısın ; sayıcı değeri üç olduğunda sayıcı kontağı Q0.1 i çektirecek ; sayıcı rölenin resetlenmesi içinde 30 dakikalık bir timer kullanmalısın ; çok da zor bir problem değil ; biraz pratik lazım . Evdeki bilgisayarımda microwin yok ; onun için programı yazamadım :)
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Hocam bir sorum olacaktı yardımınız olursa çok sevinirim.
Bir makine tezgahında iki adet motor bulunmaktadır.Başlatma butonuna basıldığında birinci motor devreye girmekte ve sürekli çalışmaktadır.Başlatma butonuna basıldıktan 8 sn sonra da ikinci motor devreye girmekte ve sürekli çalışmaktadır.Durdurma butonuna basıldığında çalışmakta olan ikinci motor hemen durmakta birinci motor ise 4 sn sonra durmaktadır.Sistemin klasik kumanda ve plc programı nasıl olur?
 
Klasik kumandayla hiç boğuşmayın artık mikro PLC ler varken ve bu kadar maliyeti düşükken ; PLC programınıda birazdan eklemeye çalışayım...
 
PLC programıda hazır öğrenci kardeşim ama öyle armut piş ağzıma düş yok ; sen neler yapmaya çalışıp yapamadın anlat bakalım ; ona göre :)
 
PLC programıda hazır öğrenci kardeşim ama öyle armut piş ağzıma düş yok ; sen neler yapmaya çalışıp yapamadın anlat bakalım ; ona göre :)

Hocam merhaba ben ilk motoru bağlayıp ikinci motoruda 8 saniye sonra çalışması için bağlayabiliyorum ancak durdurma butonuna basıldıktan sonraki bölümünü çizemiyorum.
 
Ben bu şekilde Yaptım Doğrumudur acaba? soru1.JPG
 
Başka bir çizilme şekli varmı acaba?
En azından uğraşman güzel ama pek doğru olmamış ; evdeki bilgisayarımda microwin yok ; o yüzden işyerinde yapmışdım bugün ; oda orda kaldı ; en kötü ihtimal yarın buraya eklerim.
 
öncelikle saygılar selamlar.bugün gece göndermem gereken bir ödev var.46 yaşındayım uzaktan eğitim okuyorum gazide.yetişemiyorum vede anlamıyorum hiç bişey.rica edersem şu olayı halledebilirmisiniz.bir makine tezgahında iki motor bulunmaktadır.başlatma butonuna basıldığında birinci motor devreye girmekte ve sürekli çalışmaktadır.başlatma butonuna basıldıktan 8 sn sonrada ikinci motor devreye girmekte ve sürekli çalışmaktadır.stop butonuna basıldığında çalışmakta olan ikinci motor hemen durmakta birinci motor ise 4 sn sonra durmaktadır.sistemin plc programını yazın diyor.ben şemayı çizdim sadece plc programı kaldı fakat bilmiyorum şimdiden teşekkür.
 
Bir sorum olacak hocam yardım eder misin?
Soru şöyle bir adet Q0.0 çıkışa bağlı motorumuz var start (I0.0) butonuna basıldığında motor çalışacak stop (I0.1) butonuna basıldığında motor duracak.Bu motora bağlı termik (I0.2) 30 dakika içinde 3 kere attığı taktirde Q0.1 çıkışına bağlı korna çalacak.Not: Termik sadece 30 dakika içinde 3 kere atarsa korna çalacak yani 10. dakikada attı diyelim sonra 20. dakikada attı bi daha 32. dakikada atarsa çalmıcak.

2 seçenek sunabilirim sayıcı ile zaman saydırma yada peş peşe timer bağlama hangisi ile yapayım
 

Forum istatistikleri

Konular
127,963
Mesajlar
913,927
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst