s7-300 ile pozisyonlama hk.

viva222

Üye
Katılım
20 Kas 2006
Mesajlar
37
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba,
bir pozisyon kontrol sistemini düşüncek olursak, elimizde s7-300 cpu, simodrive ya da sinamics (ya da başka bir driver) ve bir servo motor olduğunu düşünelim. plc'ye yazacağım kodun şu işi yapması gerekiyor: bir bit ile (ya da bir output) motoru belirlenen bir pozisyona kadar döndürmek. başka bir bit ya da output ile de motorun pozisyonunu sıfır pozisyonuna getirmek istiyorum. yani temel bir tek boyutlu tek hareketli aks kontrolü.
ve bunu profibus üzerinden yapacağım.
ricam şu; elinde bununla ilgili bir şablon programı olan var mı?
1'den fazla pozisyon da olabilir. yardımcı olabilirseniz sevinirim.
herkese iyi çalışmalar!
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
merhaba ben senin sorduğunu şöyle yapıyorum servonun içine yazdığım programın ilk satırında homeswich e gitmesini söylüyorum ki burası 0 noktası oluyo açılışta bulunduğu nokta sonra verdiğim sinyalle bi noktaya gidiyo aynı sinyali veya baska bi sinyali verdiğimde de 0 noktasına gitmesini söylüyorum.yani ilk önce servoya bi sinyal vereceksin ve bunu homeswich olarak servoya tanıtacaksın sonra baska sinyal(ler)le de hareketleri yaptıracaksın yani plc ile alakalı fazla bi şey yok
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst