Arkadaşlar simatic maneger ve s7300-400 serisi siemens in temelidir hayatta kalkmaz dünya biter s7300-400 simatic menager bitmez çünkü siemens plc olarak simatic menager üzerine kurulmuş onun için kesinlikle simatic menager ortadan kalkmaz eeğr gercekten kalkarsa vipa plc dünyanın en iyi plc mrkası olur buda siemens se koyar.

Zamani gelince S5 gibi S7`lerde legacy urun klansmanina girerek sadece yedek parca olarak temin edilecektir.

Dunyanin en iyi marka PLC`si diye biseyden bahsetmek tamamiyle sacmaliktir...

Siemens, Modicon, Allen Bradley, Phoenix Contact, Moeller, Omron v.s v.s v.s....

Biriyle yapabileceginiz isi kesinlikle digeriylede yapabilirsiniz.
Kullanim omurleri ve saglamliklari 3 asa bes yukari aynidir.
Tum yazilimlarin birbirlerine gore avantaj ve dezavantajlari vardir.

Marka secimi bulunulan sektor, ( Demir celik Allen Bradley, Ilac Siemens, Enerji Modicon, Yenilebilir enerji Phoenix Contact - tamamiyle genelleme olarak) market, (Avrupada iseniz Siemens, Amerika kitasi Allen Bradley, Uzak Dogu Omron, Mitsubishi), isletme bilgi birikimi (Siemens yatkinligi, Schneider Yogunlugu) ve yedek parca temini ve tedarigi gerceklestiren sirketin tercihlerinin toplamiyla gerceklestirilir.

Marka fanatizmi yapmak bu konuda neye yariyor anlamak guc....
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
S7 300'den çok farklı bir kodlamaya sahip olduğunu söylemişti bana Otomasyon fuarında görevli.
Kullananların yorumları neler bunun hakkında ?
programlama mantıgı aynı step 7 den cok farklı degıl.network mantıgı ve componentler aynı benım gordugum positive edge ve negative edge uygulaması farklı. en buyuk kolaylık hmı uygulamları ıcın tagler otomatık olarak gelıyor ve sadece ısım vererek sız bunları kullanıyorsunuz ilk basta tıa portal sıkıcı ve karısık gelmesıne ragmen daha sonralarda vazgecılmez olucaktır ben boyle dusunuyorum.fakat henuz tam oturmus bır yazılım degıl kanımca.soru varsa yardımcı olabilirim.
 
Arkadaşlar merhaba, bir yanlış anlaşılmayı açıklamak istiyorum. Ago arkadaşım S7 1200 için sadece LAD ve FBD var demiş. AGO aslıda haklı bu sadece TIA PORTAL V11 için geçerliydi. servis pack 2 cıktığından beri SCL de program yapabilirsiniz. siemensin sitesinden indirebilirisniz. Firmware 2.2 and V11 SP2 olması gereliyor.

Saygılarımla,
Ahmet.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
s7-200 ile s7-300/400 arasındaki farklar hakkında bana yardımcı olabilirmisiniz..
 
s7 1200 serisi plc ve proğramı hakkında kullanım kitabı olan varmı elinde olan varsa paylaşırsa cok acil..
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,880
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst