selam arkadaşlar s7 1200 türkçe döküman eğitim notu ne varsa verebilirseniz çok sevineceğim .Saygılar...
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
siemens türkçe dökümanları henüz yayınlanmış değil fakat kulağımıza gelenler s7-1200 kendini toparlayabilmesi için belli bir süre gerektiğini savunuyorlarmış şu an bir nevi deneme süresi diyebilirz fakat gelecekte karşımıza çıkacağı kesin.
 
elimde step7 basic v10.5 full var ilgilenen arkadaşlar irtibata geçebilirler
 
ben de yeni başladım kullanmaya cpu 1212c ac\dc\rly kullanıyorum bazı panel olarak da basic pn kullanıyorum. Bazı getirdiği yenilikler var mesela editörde bir giriş ya da çıkış belirtiğiniz de taglar kendisi geliyor ve sürükle bırak yöntemi ile taglarla giriş veya çıkışları ilişkilendire biliyorsunuz. Ancak benim serim de script yazma özelliği ve loglama özelliği yok bunun yanında encoder uygulaması, analog veri scale etme, pid gibi uygulamalar yaptım bu konu da siemens ile çalışmış olanlar farkı yok.Ancak ı\o field tan dtl veri tipinde yazdığım verileri direk data block'a yazamıyorum bu konuda bilgisi olan var mı paylaşırsınız sevinirim şimdiden teşekkürler
 
Sorunun ne olduğunu biraz daha detaylı açıklarsan yardımcı olabili rim... İstersen özelden mesaj atabilirsin?
 
Plc'ye direk ethernet kablosu ile bağlanma imkanı sağlıyor galiba.Yanlışmıyım?
 
arkadaşlar kolay gelsin s7 1200 ile bazı pdf buldum ama ingilizce ben azda olsa s7 1200 kullanıyorum ama yetmediğinden pdf yi türkçeye yada türkçe bir döküman linki yayınlıya bilirseniz sevinirim
 
s71200 plc bana göre çok kullanıslı olmus ancak denıldıgı gıbı profınet haberleşmesi mevcut şu anda. ben profıbus haberlesmesını denemedım ama point to point haberlesme modulu var plcler ıcın bunun ne oldugunu deneme sansım da olmadı.tıa portal denılen bır yazılımla programlanıyor 300 ve 400 de programlanabılıyor bu yazılımla.kurcalamdan ogrenılebılıcek bır program degıl arkadaslara tavsıyem tıa portal yazılımına ulasın ve yukleyın derim.
 
arkadaşlar kolay gelsin ben s7 1200 kullanıyorum ama daha geniş kapsamlı projeler için komut ve programın daha geniş anlarıldığı bir döküman bulamadım ingilizce döküman mevcut ama ingilizcem fazla olmadığından problem çıktı pdf halindeki ingilizce dökümanı türkçeye çevire bilirmiyiz yada türkçe bir döküman varsa link olarak atarsa sevinirim şimdiden teşekkürler
 
arkadaşlar ben s71200 ile şuana kadar dörttane proje teslim ettim,ilk çıkan v10,5 te yazdığınız projeyi v11 de açamıyorsunuz be 1.
v11 de çalışırken birden bire proğramı kapat veya restart yap gibi saçmasapan bir uyarıyla karşılaşıyosunuz,şayet yaptıklarınızı kaydetmediyseniz hepsi uçtu yeniden başlayacaksınız demektir buda 2.
bunun gibi birçok problemler mevcut fakat sıemens proğram üzerinde biraz daha çalışıp tam olarak sorunları çözerse bence başarılı bir çalışma diyebilirim.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,172
Mesajlar
915,632
Kullanıcılar
449,936
Son üye
AsilOzgenc

Yeni konular

Geri
Üst