ilginç bir sorunum var yardım !!!

uffuk

Üye
Katılım
7 Eki 2008
Mesajlar
325
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar şimdi elimdeki projede yaklaşık 20 çeşit hata var. Ve ben bunları HMI da görüyorum. Ancak en büyük sıkıntım PLC de V alanları ile belirlediğim ve HMI da gördüğüm bu hatalardan bir kaç tanesi ayn ı anda oluşunca HMI da yazılar üst üste biniyor :S.
Buradaki sorum tam oalrak şudur örneğin
V0.0, V0.1, V0.2
bunların hepsi aynı anda aktif olursa ben öncelikle V0.2 bu bit pasif olunca V0.0 bu bitte pasif olunca V0.1 i ekranda görmek istiyorum. 3 tanesi için belki kolay ama 20 tanesi için öncelik sıralamasını nasıl belirleyebilirim ?

Şimdiden teşekkürler..
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
vd0 registerine decimal bi sayi atayarak yapabilirsiniz hangi bit in aktif olmasini hangi sartlarda istiyorsaniz o sayiyi vd0 a belirtin, vd0 32 bitlik bir alan oldugu icin v0.0 ---v3.7 ye kadardir.
 
öncelik verdiğin biti programda en son networke yaz ordan gheriye doğru öncelik sırasına göre sıralaman gerekir.
 
Bir word değeri oluşturursun ve mesela bir bit 1 olduğunda bu word'e 2^0=1 diğer bit bir olduğunda 2^1=2 gibi değerler atarsın. 2'nin kuvveti senin sıralama derecen olur, ve wordun o anki alacağı değere göre de HMI üzerinde textlist ile yazıları görüntülersin.
 
en kolayı arıza kodlarını sayıya çevirerek kod olusturmak.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,169
Mesajlar
915,617
Kullanıcılar
449,932
Son üye
yyasar

Yeni konular

Geri
Üst