Alesis Ra-300 ısınma problemi

Katılım
15 Şub 2014
Mesajlar
4
Puanları
1
Öncelikle herkese merhaba forumu uzun zamandir ziyaretci olarak takip ediyorum harika bi forum emeği geçen herkese teşekkürler sizlere ufak bir sorum olucak Alesis Ra300 marka ampli sahibiyim 6-7 yıldır studyomda monitorleri seslendirmekte kullanıyorum ama gecen yil bozulduğu için bir çok servis (ankaradaki en iyi teknik servisleri) gezdi ama tamir edebilen olmadi. sonra ben ingilizce bir forumu gezerken benimle aynı sorundan muzdarip bir adamin ana karttaki röleyi değiştirerek sorundan kurtulduğunu öğrendim bende röleyi söküp ankara/ulusda aynısından aldım ve yerine geri taktim ve sorun böylece ortadan kayboldu ama bu seferde ampli normalden çok daha fazla ısınmaya basladı öleki 3-4 saatlık kullanım sonunda üstüne el konulmuyor.. sizce sebebi ne olabilir ?

söktügüm röle üzerindeki değerler:
10a 250vac
10a 30 vdc

yeni taktiğim röle üzerindeki değerler:
16a 240vac
30vdc

Simdiden teşekkür ederim..
 
Merhaba arkadaşım.

öncelikle biraz daha detay lazım.cihazın ilk arızası neydi?değiştirdiğiniz röle hoparlör çıkışlarınımı sürüyor,yoksa besleme devresi ile mi alakalı.
ana kartın resmini yükleyebilirmisin? neyin ne olduğunu anlamak adına.
ısınma ile ilgili tahminde bulumak biraz zor ama,denemekden zarar gelmez.monitörleri sökerek cihazı birkaç saat çalışır durumda bırakın bakalım.durumu tekrar bildirin.iyi çalışmalar.
 
öncelikle teşekkür ederim hakan detayları sana hemen sunayım çihazin ilk arizasi rölenin mekanik arizasindan kaynaklı çalısma sırasında ses kesme. (tabi buna pcb'de kart çatlaği var diyen oldu veya tamir edilmez bu board değişcek diyende..) :D sonra ben röleyi değistirdim ampli harika bi sekilde çalişmaya basladi ama 20-30 saat kullanım sonunda fark ettikki normal 30-35 derece olan çalişma sicakligi suan 50-60 derecelerde resmen

değişen parçanın resmi; (resimde kırmızı okla gösterilen siyah parça)

2nbf2w7.jpg


Buda sematikteki yeri; (resimde RL1 yazan parça)

mcy9ds.png


problemi çözemessek ampliyi şu tarz bir peltier'le soğutmayi düşünüyorum
:)
peltier7.jpg
 
Buda tepe açıdan

alesiisra5006kf.jpg
 
normalden fazla ısınma bir arıza belirtisi olabilir.öncelikle aşırı ısınmanın sebebini tespit etmek gerekiyor.bu şekilde ne kadar soğutmaya çalışsanızda bir problem varsa yakın zamanda bir arıza verecektir.
daha önce de belirttiğim gibi hoparlörleri bağlamadan cihazı çalıştırın ve ısı kontrolu yapın,eğer ısınma devam ediyorsa çıkış enteğreleriniz zarar görmüş olabilir,yok ısınma olmuyorsa hoparlör ler ile ilgili bir sorun olabilir.deneyip durumu bildirin lütfen.kolay gelsin.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,481
Kullanıcılar
449,894
Son üye
Mehmet Denizz

Yeni konular

Geri
Üst