Hoparlörü DVD'ye Bağlama Yardım

ogun689

Üye
Katılım
28 Ara 2013
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
54
İyi gunler oncelikle bn gitar icin yaprak mic aldim. Elimdeki dvd yi tv ye baglayarak ayarlamalarini yaptim simdi elimde 8ohm 16Watt lik iki tane hoperlor var
gyme4epu.webp


u6ujuda8.webp


Evt arkadaslar elimdeki dvd nin fotolarida burda
ugataze7.webp


9umydymy.jpg


a9asaru4.webp

Evt arkadaslar bnim size sorum ben bu hoperlorleri dvd nin hangi cikksina baglayacagim ve bir sorun cikarmi
 
Cevap hiçbirine.Out yazanlar ses çıkışı 5+1 ama sorun şurada ordan çıkan siyalin güçlendirilip hoparlöre gönderilmesi gerekiyor.Yani direk hoparlörü bağlayamassınız araya mutlaka bir anfi gerekiyor.
Bu arada iki hoparlör kullancağınız için film izlerken ses seçeneğini mutlaka 2.0 olarak seçmelisiniz ve (FL) sol, (FR) sağ sesçıkışı
 
Orta kısımda sadece audio yazan kısımda iki bağlantı var. Bunlar sadece stereo bağlantılar içindir. Bunları kullanabilirsiniz. Ses ayarlarını da bu çıkışa göre ayarlayın. Ancak araya amfi gerekebilir.
 
Bu arada bende yeni farkettim audio yazan kısımdaki çıkışları kullanıcaksınız yalnız araya anfi şart.
 
Amplifikatör alacaksın...Senin DVD'nin çıkışları preamp. çıkışıdır direk hoparlör bağlanmaz...Üzerinde DVD okuyucu bulunan set receiver amp. olsaydı olurdu...
 
Merhaba.Elinizdeki audio-video RCA konnektörlerinden,video sinyali taşıyanını zaten tv'nin scart girişinden girmişsiniz anladığım kadarıyla.Sol ve sağ ses siyalini taşıyan (Beyaz ve kırmızı renkli ) olan konnektörleri,DVD player'inizin "Audio" yazan kısmındaki "L" ve "R" dişi konnektörlerine bağlayıp,bunların uçlarındaki konnektörleri,içinde stereo ses amplifikatörü de bulunan tv'nizin scart adaptöründeki kırmızı ve beyaz renkli konnektör noktalarına irtibatlandırıp,tv'nizden ancak bu şekilde DVD'deki filmden ayrıılmış olan ses sinyalini,kuvvetlendirilmiş ses olarak (Tv'nin kendi içindeki kuvvetlendirilen normal sesi gibi) dinlersiniz.Yani elinizdeki hoparlörleri direk bu stereo L ve R noktalarına bağlasanız bile bir ses duyamazsınız,çünkü dvd player'ın çıkışından çıkan bu ses sinyali hiç kuvvetlendirilmemiş,zayıf bir ses sinyali (Çıkış gücü de oldukça düşük) şeklindedir.

Elinizdeki hoparlörleri eğer güçleri ve empedansları da çok uygunsa,tv'nin kendi hoparlörleri dışında,alternatif olarak harici stereo hoparlör bağlantı çıkışları ekstra olarak tv'nin arkasında yer alıp da bulunuyorsa,bu noktalara, dvd player bağlantınızın çıkışı ve scart adaptörü girişinden girilen stereo ses sinyalini,bu noktalara hoparlörler bağlandığında,tv içindeki ses kuvvetlendiricide (amfi devresinden) kuvvetlendirilmiş bir şekliyle gelecek olan bu şekliyle dinleyebilirsiniz.Direk hoparlörleri bağlayarak dinleyebilmeniz de bu nedenle pek mümkün değildir.

Bu amaçla arada stereo bir amfi kullanarak bu beyaz ve kırmızı renk kodlu ses sinyallerini amfiden uygun konnektör (Erkek-dişi) kullanarak girmeniz,bu amfide (Amfi çıkış empedansı da 4-8 ohm. olabilmeli) kuvvetlenen sağ ve sol ses sinyalini,stereo olarak bu kendi hoparlörlerinizde (8 ohm.;16 watt.lık) dinlemeniz mümkün olur.Tda 1554q' nun köprülenmiş olan 2*22 watt 'lık stereo çıkışını,nispeten oldukça basit bir devre olduğundan yapıp kullanabilmenizi de öneririm.(Ancak elektronik hobi çalışmalarınız,elektronik bilginiz veya tecrübeniz bu konuda çok da azsa,yeterli de değilse eğer,bu amaç için olan stereo bir amfiyi,yine hazır yapılmış olarak da satın alabilirsiniz.) Kolay gelsin.

TDA1554Q 2X22W Anfi Devresi

Audio and video interfaces and connectors - Wikipedia, the free encyclopedia
 
Son düzenleme:
bir tespit de benden.(İyi gunler oncelikle bn gitar icin yaprak mic aldim. Elimdeki dvd yi tv ye baglayarak ayarlamalarini yaptim)
yazmış arkadaş.
bu girişler karaoke microfonları için yapılmıştır,gitar bağlanmaz.uygulama baştan yanlış yapılmış.gitar amplikatörleri,tonlama, çıkış güçleri ve kullanılan hoparlörleri bile, stereo sistemlerden farklıdır.dolayısı ile gitar çalınacak ise hepsi çöpe atılmalı,amaca uygun gitar amplikatörü yapılmalı.saygılar.
 
iyide ben aldigim yaprak microfonu denedim . İlk once mikrofonu dvd calara bagladim onunde bulunan mic girislerinden . Sonra dvd yi tv ye bagladim ve ses ayarlarini yaptim gayette ii ses cikiyordu fakat ben bunu aynen hoperlore takmak istedigimde olmadi simdi binbasi arkadasimizin yolunu denicem hepinize yorumlardan dolayi tsk yorum bekliyorum kolay ve farkli yontemler konusunda
 
iyide ben aldigim yaprak microfonu denedim . İlk once mikrofonu dvd calara bagladim onunde bulunan mic girislerinden . Sonra dvd yi tv ye bagladim ve ses ayarlarini yaptim gayette ii ses cikiyordu fakat ben bunu aynen hoperlore takmak istedigimde olmadi simdi binbasi arkadasimizin yolunu denicem hepinize yorumlardan dolayi tsk yorum bekliyorum kolay ve farkli yontemler konusunda

Sevgili OGÜN kardesim.
aslında cevap yazmayı düsünmüyordum.ancak tekrar düşününce yazmaya karar verdim.belki maddi yetersizlikden belki başka sebeplerden dolayı uğraşı ve çabalarınızı takdir ediyorum.ancak, ben yaptım oldu mantığı ile yaptığımız paylaşımlar, bu işe yeni başlayan arkadaşların yanlış bilgilere, yanlış düşüncelere kapılmasına sebep olabilir.bu işlerin içinde yetişmiş birisi olarak yaptığınız uygulamaların profesyonel yaşamda bir karşılığı yoktur.bunu böyle bir ortamda dile getirirseniz kimse sizi ciddiye almaz.olaki sizin yazdıklarınızdan etkilenen gençler de bu paylaşımlar yüzünden aynı sıkıntıya düşebilir.bu işlerin olmaz sa olmazları vardır,belirli kural ve kaideleri vardır.
amatör olarak istediğinizi yapmak da özgürsünüz,buna kimse karışamaz.konu teknik işlere geldiğinde bizler de gereken paylaşımları yapmak zorundayız.kaldı ki buna mecbur da değiliz aslında.ama olsun öğrenmek isteyenler kazansın.kimseye zorla fikrimizi kabul ettirmek gibi bir niyetimiz de yok,sadece doğru olanı göstermekdir yaptığımız.beğenirsiniz, beğenmezsiniz sizlerin takdiridir.kalın sağlıcakla.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,918
Kullanıcılar
449,607
Son üye
sinan343834

Yeni konular

Geri
Üst