Anfideki parazit

rahimcan01

Üye
Katılım
11 Ara 2013
Mesajlar
74
Puanları
1
Merhaba

anfi devresi yaptım ama çok parazit geliyor . Jag takılı değilken bi sorun yok ama jakı takınca gelmeye bşlıyor

ne yapabilirim acaba
 
Merhaba

anfi devresi yaptım ama çok parazit geliyor . Jag takılı değilken bi sorun yok ama jakı takınca gelmeye bşlıyor

ne yapabilirim acaba

Merhaba.Buna pek çok olay sebep olabilir.Başlıcaları şunlar olabilir;

a-Girişte topraklama hattı kullanılmaması veya amfinin mevcut topraklamasının yetersiz olabilmesi.(iyi bir topraklamayla gelen parazit sinyalleri toprağa doğru daha kolay kanalize edilir,absorbe edilip devreden uzaklaştırılabilir,yani amfi devresinden tam yalıtılması daha kolaylaşır)

b-Amfiye inverting veya none-inverting kısmından (Giriş kısmından) giren bu sinyalin kendisinin de aslında parazitli olarak girmesi.

c-Elektronik baskı devresinde,lehim işleminden sonra gerekli temizliğin de yapılmaması,bu nedenle istenmeyen flux,iletken lehim parçaları,vb.kalarak devre içinden parazitin üretilmesine direkt neden olabilmesi.

d-Besleme adaptörü veya güç kaynağından gelen akımın amfi girişinde, kutupsuz 100 n‘ lik yeterli sayıdaki parazit giderici kondansatörlerlerle korunmasının unutulması,bunların hiç konulmaması.

e-Besleme güç kaynağındaki köprü diyotlardan birinde herhangi bir arıza oluşup,tam köprü doğrultma oluşmamasında,elektrolitik fltre kondansatörünün kapasitesinin de düşük kalabilmesinde,doğru akımda halen yarım alternanslı doğrultmayla oluşan bu dalgalanmaların,Şebeke frekansında duyulabilecek uğultuların duyulmasına da neden olabilmesi.Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,254
Kullanıcılar
449,841
Son üye
nazoyata

Yeni konular

Geri
Üst