AM i FM e çevirmece

emrefba

Üye
Katılım
27 Şub 2013
Mesajlar
31
Puanları
1
Merhabalar, konu uygun yerde mi emin değilim ancak ; elimde eski bir pikap var ve AM çalıyor ben FM dinlemek istiyorum. Bir pikap ustasına sorduğumda Sony'nin FM kartının takılıp FM çalabileceğini söyledi ve 100 lira fatura çıkardı ancak ben çok buldum. Bu karttan kasıt nedir bilen var mı ? Herhangi bir FM radyoyu açsam ordan neyi söküp Pikapa monte etsem başarılı olurum acaba ?
Bu konu hakkında bilgiye ihtiyacım var çok teşekkürler.
 
Herhangi bir FM radyoyu açsam ordan neyi söküp Pikapa monte etsem başarılı olurum acaba ?

Radyonun amplifikatör katı haricinde hepsini... Ufak FM modüller satılıyorda aşağı yukarı hepsi dijital kontrollü, problem değilse takılabilir... Ucuza gelsin dersen normal bi FM radyoyu pikabın içine sokuşturup, ses preamp. çıkışını pikabın amplifikatör çıkışına vermen, radyoyu pikap üzerinden beslemen ve antenini dışarı alman şeklinde bi DIY proje yapabilirsin...

Örnek;

sku_47811_1.jpg
 
Pikap ve FM/radyo ayrı cihazlardır ha dersen ki pikabımda radyo da var o zaman tamam. Peki pikabı nasıl dinliyorsunuz kendi hoparlöründen mi başka bir radyodan mı? Radyosu olan pikabı sırf fm de çekebilsin diye tadilat yapmak astarından pahalıya çıkacaktır. Ayrı bir radyo alırsınız cebinizde parada kalır üstelik.
Dexxen resim fm transmitıra ait, ne olduğunu bildiğinizi var sayıyorum ama yine de açıklama getiriyorum. Herhangi bir ses kaynağındaki sesi belli mesafeden radyo ile dinlemek. Örnek: kablosuz mikrofon.
Kusura bakmayın ama konular karışmış gibi, sormak istediğinizi anlatamamışsınız ya da ben anlamadım bu yaşıma kadar geldiğim Türkçe ile. Niyetim kimseyi kırmak değil ve yazı yazmanız halinde de hiç kimse ile tartışmayacağım.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,896
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst