SESİ YOKETMEK

karakarga

Üye
Katılım
25 Şub 2007
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
39
Gürültülü bir fabrika ortamı düşünün gürültü kaynakları ve frekansları belli,öyle bir cihaz olmalı ki ses gürültüsü kaynağından çıkarken soğrulmalı veya anında üretilen ters polariteli başka bir ses kaynağıyla yok edilmeli. Konu hakkında bilgisi veya benzer çalışması olan arkadaslarla konuyu genişletmek istiyorum.
 
Henüz böyle bir cihaz üretildiğini düşünmüyorum.zaten gürültüyü gürültüyle bastırmanın tek sonucu olabilir, iki kat gürültü ve iki kat enerji maliyeti.
ancak bu tip gürültülü ortamlardaki sesin ortamda hapis edilmesi için bazı tedbirler alınıyor.ortamın akustik ses panelleri ile kaplanması ile oluşan gürültü ortamda kalıyor ve yakındaki diğer ortamlar gürültüden izole ediliyor.örneğin jenaratör odaları,chiller grupları,pompa odaları gibi yerlerin duvarları ses emici paneller yardımı ile gürültüleri bastırılıyor.
sizin bahsettiğiniz şey sanıyorum makinenin ürettiği ses frekansının karşılığını üreterek gürültünün bastırılması.bunun karşılğı rezoransa gelmek diye düşünüyorum ki bu durumda fazla titresim ve vibrasyon oluşacak.
konuyla ilgili başka bilgisi olan varsa,ben de merakla takip edeceğim.kolay gelsin.
 
O tür mantıkla çalışan kulaklıklar var, başarıları da cidden iyi...Belirli ve sabit frekansta çıkan gürültüleri etkili biçimde kesiyor...
 
Hakan1846 söylediklerin tamamen doğru,ancak benima amacımda yeni birseyleri ortaya çıkarabilmek yeni bakıs açıları yeni fikirler birbirini tetikliyor sizler gibi konuya ilgi duyan arakdaslarla sanal ortamda da olsa beraber çalışarak bir sonuca varılabileceğimize inanıyorum konuya birkaç yıl önce düşünüp biraz araştırmıştım konuyla alakalı tek bir çalışma bulmuştum yabancı kaynaklı olan bu çalışma konuyu çok geniş olarak incelemiş hesaplar projeler dökümanlar vs. sonuç olarak teorik olarak konunun mümkün olduğu sonucuna varılmış ancak konuyu pratiğe dökememişle/dökmemişler o gün için konu banada çok zor gelmişti.konuya gösterdiğin ilgiye şimdiden teşekkürler konu hakkında ulaştığım bilgiler burada paylaşacagım inşallah çalışmayı bir sonuca ulaştırabiliriz.
 
dexxen böyle bir kulaklığın/cihazın varlığını ilk senden öğreniyorum çalışma mantığı ve bu cihazın adı markası nedir tecrübelerini paylaşırsan çok yardımcı olursun şimdiden teşekkürler.
 
Biz çok, çok gürültülü bir makine dairesinde vaktimizi geçiriyoruz. 3M 1435 model kullaklık kullanıyoruz, kulaklık takmadığımız zaman bagıra çağıra zor anlaşıyoruz, kulaklık takınca normal muhabbet ediyoruz.
Çok ilginç gürültüyü geçirmiyor, insan sesini geçiriyor. İçinde süngerimsi bir kaplama var... iş kıyafetleri satılan her yerde var..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,130
Mesajlar
915,283
Kullanıcılar
449,846
Son üye
g-silver

Yeni konular

Geri
Üst