SESLE RÖLE SÜRME

amon765

Üye
Katılım
27 Kas 2009
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
38
Meraba arkadaşlar

benim sesle röle sürebileceğim bi devre lazım. Ufak yollu basit bişey istiyorum .yardımcı olursanız sevinirim. şimdi amacım anfinin önüne bağlayabileceğim bi sesle çeken bi röle devresi. Bunu nasıl yapabilirim.

Pcnin hoparlör çıkışına bağlıyacam ve microfondanda konuşacağım. Microfonfan dan konuştuğum anda hoparlör çıkışına bağlı olan anfimin çalışmasını istiyorum. Nasıl yapabilirim lütfen yardımcı olun ????
 
2-5 Watt arasında bir kuvvetlendirici,anfi bul veya monte et.Anfinin hoparlör uçlarına tek veya iki diyotla deneyerek 5 voltlujk bir röle çektir.Rölenin kontaklarına anfi besleme gerilimini bağla.Ses verilince çeken röle ses kesildiğinde bırakırsa röleyi kilitlemeniz gerekebilir.Rölenin diğer kontaklarını kullanarak kilitileme yapabilirsiniz.Kolay gelsin.
 
slm arkadaşım ona (fox) devresi deniyo ben 741 ile oyle birşey yapmışdım 741 ile bir roleyı konrol ediyorsun ve iatediyin apıyorsun
 
bc547 al artı ile kolektör arasına röle bağla emiteri eksiye bağla beyz eksi arasına 1000 uf kondansatör bağla beyze 1k direnç ve diyot bağla tamam ses çıkışını artısını beyze eksisini eksiye :D
 

Forum istatistikleri

Konular
128,118
Mesajlar
915,146
Kullanıcılar
449,822
Son üye
hamidettin

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst