5.1ch hopörlör sorunu

efecan1991

Üye
Katılım
28 Ocak 2012
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
32
merhaba arkadaşlar yaşadıgım sorun beni deli etti.

elimde premierin 5+1 ses sistemi var çıkışlarında coaxial ve optik çıkış yok sadece 2.0 ch(2 adet jak çıkış) ve 5.1 ch (6 adet jak çıkışı) analog çıkışları mevcut.

D smart HD uydu acılısına ses çıkışının normal R ve L audıo çıkışlarını ses sisteminin 2.0ch lik giriş yerlerine bağladım . DVD sisteminide ses sisteminin 5.1ch lik çıkışlarına bagladım SR SL SUB CEN FL FR olmak üzere sorun şudur. 2.0 ı kullanırken tüm hopörlörlerden ses geliyor D smartta. Ama 5.1 ch lik bir film izlerken SR hopörlöründen ses gelmiyor ama çızıltı geliyor. AC3 DD sound testi yaptım gene SR hopörlerinden ses gelmedi SR yi SL yerine taktıgımda ses geldi . Sorunun SR jak giriş yerinde oldugun düşündüm ama orada olsaydı sorun 2.0ch kullandıgımda ses SR den gelmezdı. Ama geliyor. Sorun ne Olabilir dostlar ?
 
Demekki sorun dvd nin SR çıkışında
 
ama şöyle bir durum var , jakları dvd nin Sr jakına takarken bağlantının saglandıgına dair es geliyor hopörlörden cızırtı tarzında ?
 
O dediğiniz yere uydunun ses çıkışını takın ses geliyorsa sorun dvdnin SR çıkışında demektir.
İsterseniz başka bir amfi yede dvdnin SR çıkışını girerekte deneyebilirsiniz.
 
5.1ch girişinin surround çıkışında bir sorun olduğunu düşünüyorum surround entegresi yada SR çıkış entegresini değiştirirsen sorunun ortadan kalkar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,155
Mesajlar
915,502
Kullanıcılar
449,900
Son üye
adidas2131

Yeni konular

Geri
Üst