Amfi devresi yardım

orcun_akin

Üye
Katılım
15 Eki 2010
Mesajlar
33
Puanları
1
devreler amfimidir amfi ise kaç w lık bunları nasıl kullanabilirim ses devreleri ile çok fazla bilgim yok şimdiden teşekkürler..
 
Bu devreler anfi devresi olsa ne olur, olmasa ne olur? Doğru cevabı alabilmek için doğru soruyu sormak lazım yani neye ihtiyacın var bunlar senin elindeki devreler de bunları kullanmak mı istiyorsun yok aynısından yapacam mı diyorsun bana 300 watt anfi lazım mı diyorsun ses devreleriyle ilgili bilgim yok ama diğerlerinin piriyim böyle çok elemanlı devreyi tasarlarımda baskı devresinide yaparım o kadar bilgim var mı diyorsun yani ne istiyorsun ne için kullanacaksın bunları yazsana, bizde ona göre cevaplayalım. Bu fotoğraflarda entegre isimleri bile gözükmüyor nerden anlayalım ne devresi olduğunu nerden buldun bunları.
 
Orçun arkadaşım,
3. resimdeki devre ses frekans yükseltme devresine benziyor, Entegreler Tda 2002, 2004 gibi, tabi yazıları görünmediği için net bir şey söylemek pek mümkün değil. Tahminime görede bu devre 5-10 w gibi görünüyor. PT2249A entegresi datasheet ses sistemleri için uzaktan kumanda alıcı olduğu görülüyor.
Daha detaylı bilgi istiyorsan, resimler de, entegre isimleri görünecek şekilde çekmelisiniz. Soğutuculara bağlı olan entegrenin kodunu google dan sorarsan sana ilgili datasheet bulur ve bu datasheet e bakarak devrenin kaç wattlık olduğunu bulabilirsin.
Karaapak arkadaşım,
mesaj yazarak iyi nieytinle yardımcı olmak istediğini düşünüyorum. Ancak uslubunuzla Orcun arkadaşımızın bir daha soru soracağını sanmıyorum. Sizin bilgili olduğunuz konularda, sizden az bilenlere bu uslupla davranmanız doğru değildir. Bu mesajın yönetici arkadaşların gözünden kaçtığını düşünüyorum.
Kolay gelsin.
 
3. resimdeki kit anfi devresidir.Soğutucuya bağlı entegrelerin isimlerini söylersen kaç watt olduğunu yaklaşık olarak söyleyebiliriz.Anfiye uygun trafo ve hoparlör ile kullanabilirsin.
 
o entegreler tda 2003 veya tda 2040 da olabilir. Tda 2003 10w Verir Tda 2040 İse 22 Watt Verir.
 
Önceliklere cevaplar için teşekkürler.. Karaapak hariç yaşca benden büyük olduğu için cevap yazmıyorum abilerim gerekli cevabı yazmış zaten ....Soğutucuya bağlı olanlarda tda2030a yazıyor.Elimdeki bu devreler işe yararmı evde ses sistemi yapabilirmiyim . Elektrik elektronik 11 sınıf öğrencisi olarak kendimi geliştirmek amaçlı bu işlerle uğraşıyorum saygılar..
 
pardon soğutucaya bağlı entegreler gözükmüyor 3.resimde vidayla bağlı şeylerde tda2030a yazıyor ...
 
3. kitin daha ayrıntılı resimleri anlttan ve üstten eklersen nereye ne bağlıyacağın konusunda yardımcı olmaya çalışırız.
tda203018w çıkışa sahiptir +-22vdc simetrik beslemen yeterli olucaktır yalnız o devre 2+1 e mi aitti onu yazmalısın.
 
orçun kardeş yaşın önemi yok benim için, neyin doğru olduğunu düşünüyorsan yazabilirsin, bana karşı açık sözlü olman yeterli. tamam biraz sert çıkmış olabilirim ama doğruya doğru demek lazım şimdi haksızmıyım. kalbini kırdıysam, elektronikten bir nebze olsa uzaklaştırdıysam seni, özür dilerim. sonuçta burası bilginin paylaşıldığı biryer, benim istediğimde bilgimi paylaşmak, ben bu işlere başlarken elimden tutan olmadı çok zorlandım, şimdide istiyorumki kimse benim boşuna çektiğim zorlukları çekmesin, elimden geldiğince yol göstereyim, tecrübelerimi paylaşayım, o yüzden bana göre soru sorarken kendini soruyu okuyacak, cevaplamak isteyecek kişilerin yerine koyman ve onların meraklarını giderecek şeyleride soruna dahil etmen sana gecenin 2 sinde mesaj yazdığımı düşünecek olursan uzaycan arkadaşımında düşündüğü gibi kötü niyetli olmadığımı anlarsın bana göre dost acı söyler.
 
resimleri en kısa zamanda eklicem..
Karaapak senin kötü niyetle soylemediğini anladım ama bilgim olmadğı bir konuda nasıl daha açık yazabilirm bilmiyorum bildiklerimi yazdım teşekkürler..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst