Sound level meter projeme yardım ıstıyorum..

emirkaz

Üye
Katılım
15 Mar 2011
Mesajlar
5
Puanları
1
bitime projem olan sound level meter için yardım istiyorum.Devremde diagramım hazır;mikrofon=pre-amplifier=ADC converter=pics=7-segment.Bu sekılde yapacagım,converter ve mıkrofon hazır alınacak,mıkrofonun ozellıgı ınsan sesı aralıgı olacak.Yardım ıstedıgım konu mıkrofonun cıkısındakı volt degerını nasıl db formuna cevırecegım cunku 7-segmentde ınputtakı sesı db olarak verecegım,ılgılenenler yardım ederse sevınırım..
 
Farklı mikrofonlar aynı ses için farklı gerilim düzeyinde elektrik üretir. Bu gerilim düzeyi elektronik devrede de değişime uğrar. Mantıklı düşündüğümüzde, mikrofon çıkış geriliminden dB belirlemek pek de mantıklı gözükmüyor. Çok farklı parametreler etki yapacağından kesin bir şey söylemek mümkün olmaz.
Bunun yerine mikrofon çıkışına göre gösterge düzeyi değişen bir devre tasarlayıp kurarsınız. Sonra bir DBmetre kullanarak farklı dB değerleri için devrenizi ve göstergenizi ayarlarsınız. Zaten ölçü aletlerinin kalibrasyonunda en temel kural budur. Sağlam bir ölçü aletiyle ayarlama yapmak...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,880
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst