5.1 ses sistemi arızası

Katılım
30 Kas 2007
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
39
selam arkadaşlar, 5.1 ses sistemimde arıza var;
ses sistemini açtığımda woofer dan uğultu şeklinde bir ses geliyor, woofer sağlam yalnız sesin nereden geldiğini anlayamadım. yardımcı olursanız sevinirim.
 
sn.mustafayuzugulen

Ses sisteminizin arızasına neden olabilecek 2 etken var.
Ses sisteminize fazla yüklenmekten yada yanlış bağlantıdan çıkışları yandı veya preamfikatına hasar verdı dıye dusunuyorum fakat yenı sıstemde amfi ve preamfi tek entegrede bırleştırılmıs durumda ancak elektronik kartın bı fotografını cekıp yollarsanız daha ısabetlı bı yorum yapabılırız.
 
Cihazınızın yanında manyetik başka cihazlar varsa yine böyle bir ses çıkarır .Cihazının yanınan bulunanları kaldırmak belki bir çözüm olabilir ama Sayın Burçininde dediği gibi bu kadar bilgi ile fazla yorum yapmamız mümkün değil .İyi çalışmalar.
 
5.1 in ses giriş kablolarını kontrol edin
ses giriş kablosunda temassızlık olduğunda uğultu yapabiliyor
 
arkadaşlar ses sistemimi fişe taktığımda bir uğultu oluyo herhangi bir ses alamıyorum uğultuyuda kesemiyorum sistemin entegre resimlerini koydum yardımlarınızı bekliyorum
 
sn.mhast

Birinci resminizde işaretlediğim metal kısmın altında ne oldugunu goremıyorum ama resımden gordugum kadarıyla o bolgede bır yanma war.Ayrıca ikinci resminizde çıkış transistörleri var arkası izolatörlerle izole edilmiş metale şaseye vidalı o tansistörleri ölçmenizi tavsiye ederim büyük ihtimalle sorun bu iki bölgede yine bir sonuca ulaşamazsanız besleme voltajınız düşük geliyor olabilir onuda kontrol etmenizde fayda var.

Kolay Gelsin
 
ugrasma fazla anfın dandık ondan
 
kml ' Alıntı:
ugrasma fazla anfın dandık ondan

Sn.kml

Forum bölümlerine mesaj atarken lütfen hitap tarzınıza dikkat ediniz.
 
resmi yakınlaştırınca yanık dahada belli oluyor, hatta direnç ve kondansatörlerde kısmen kararmış. sorun muhtemelen burada ama o siyah şeyin ne olduğunu merak ettim. ayrıca çıkıştakilerin transistör olduğunu sanmam ölçerek anlaşılmaz, tda'nın 7 bacaklı güç entegrelerindendir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,132
Mesajlar
915,301
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst