Amfi yapımı

Ahmet_gr

Üye
Katılım
6 May 2010
Mesajlar
191
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaslar saatlerdir sitede dolasiyorum bir turlu ayirt edemedim.. Benim creativ bozuldu. Bass tan garip garip sesler geliyor. Konu actim fakat sanirim bir bilgisi olan yok.

Arkadaslar ben 4.1 bir ses sistemi yapmak istiyorum. Sitedeki semalara bakiyorum fazla anlamadigim icin kafam karisiyor. Semalarda + - nerede .. hoparlor girisleri nerede subwoofer nereye baglanacak.. goremiyorum. Az cok elektronik devreler yapmisligim var altindan kalkabilirim diye dusunuyorum.

Istegim: Bir arkadas buraya bir sema ekleyebilirmi? Sema uzerinde + - volt buraya.. hoparlorlerin + - leri buraya.. subwoofer in +- si buraya baglanacak... diyede isaretleyebilirmi?
 
ne kadar güçte bişey istiyorsun evde kullanacağın için tavsiyem entegreli bi amp olacaktır istersen sen bir tane seç ben yardımcı olurum :)
 
ne kadar güçte bişey istiyorsun evde kullanacağın için tavsiyem entegreli bi amp olacaktır istersen sen bir tane seç ben yardımcı olurum :)

Hocam cok tesekkur ederim. Simdi hocam ben bir sekil buldum. Oda Su:

Ahmet_gr' Alıntı:
TDA1562Q devresi ile yapilmis bir anfi buldum.

Devre:

2x70w_schema_b.png


2x70w_osazovak_soucastky_b.png


2x70w_dps_b.png


2x70w_osazovak_b.png


Simdi ben bunu yapsam subwoofer i da herhangi bir cikisa baglasam olurmu? Olmazmi ??????

Simdi hocam ben bu devreyi oto icin yapicam. Aracimda Pioneer avh-p4000 dvd player var. Ben bu 2x70w anfi den 3 tane yapmak istiyorum. Yani oyle dusundum. Aracta 4 hoparlor var. 4 hoparloru 2 anfi ile beslemek istiyorum. Woofer ide bir anfi ile beslemek. Toplam 3 anfi.

Fakat ben aractaki hoparlorlere Bass gitmesin istiyorum. Sadece woofer e bass gitmesini istiyorum. Bunu Nasil yapabilirim?

Birde videonun 44. saniyesinde dikkat ederseniz anfi ye bagli baska bir devre var. Bu ne Olabilir?
 
sanırım 44. cü saniyedeki şey kapasitörleri bağlayıp akünün 12V u 14.4 volta çıkartmışlar çoğu amp böyle daha verimli çalışır net gözükmüyo ama odur bence...bide 3 tane yapıp her çıkışı bir hop. a verip ikisini köprü yapıp sub a vericen ama sub a direk vermenin bi anlamı olmuyo sub filtre yapman gerekiyo ve bununda ayarlı olması gerekir misal 50hz-500hz arası ayarlanabilir bi filtre gibi keyfe göre tabi illa yapman gerekmez ama 500hz den fazla da olabilir şahsen ben öyle yapardım neyse :D devre iyi bi devre ama 2X70 watta yüksek thd olacaktır tam olarak %10 thd ve bu kabul edilemez bi değer olur thd %0.5 te 55 watt veriyo bu entegre bencede yeterli bi değer tabi rms olarak...
 
Simdi peki Sub Filtre de yaparim hocam. Forumda arastirdim ama bulamadim. Kopru baglamak? Cikartamadim simdi?

Birde diger hop. e bass gitmemesini nasil engellerim? Senin tavsiye ettigin filtre varmi?

Farkindayim cok oluyorum hocam ama :)
 
köprü bağlamak yani 2x70 watt diyelim bunların çıkışını (+) olanlarını tek hop a yani sub a veriyorsun ve 140 watt oluyor.. tabi direk vermiyorsun bikaç elemanla hallediyorsun o işi bide diğer hop.lara bas gitmesini engellemen gerekmez ben anladım demek istediğini bass sadece subtan çıksın istiyorsun ama merak etme o filtreyi yaptıktan sonra diğer hoplardan gelen bası duymayacaksın bile :D
 
Acikcasi aracin orjinalinde gelen hoparlorler Clarion. Onlara fazla bass yukleyip hasar vermek istemem. Peki hocam, sen basitce bir cizim ekleyebilirmisin? Filtre falan baglantilari ile birlikte bu anfiye gore?
 
çok basitçe şöyle bişey işini görecektir
 
kondansatorlerin ordaki uclari anfinin hoparlor cikislarina bagliyoruz dimi? devredende subwoofer e
 
orda 2 tane + var onlar amp tan gelen + uçlar yani amp çıkışının "+"ve "-" uclarından sadece "+" olanlarını hopun 2 ucuna direk bağlıyorsun ve şekildeki gibide direnç ve kondansatörleride oldu bitti :)
 

Benzer Konular

Forum istatistikleri

Konular
128,132
Mesajlar
915,301
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst