Amplifikatör Bağlantısı Sorusu...

mervan_81

Üye
Katılım
13 Eki 2008
Mesajlar
71
Puanları
1
Değerli arkadaşlar ilk sorum şu ki, 2x120 watt bir ampifikatörü dizüstü bilgisayara bağlamak istersek nasıl bir aygıt gerekir ki çıkışı yakmayalım.

İkinci soru bu amplifikatöre bağlayacağımız ton kontrol devresi giriş+amfi+ ton kontrol+ çıkış mı yoksa giriş + ton kontrol + amfi + çıkış şeklinde mi olacak.

üçüncü sorum ton kontrol devresi 12 v ile besleniyor. Amfi 55 v ile besleniyor. Bu durumda her iki devreyi de tek trafodan beslemek mümkün olur mu. Bende 2 x 55 v simetrik trafo var beslemeyi burdan yapmak istiyorum.

İlgilenecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. Saygılar.
 
Dostum 1. sorunun cevabı 2. sorun ile bağlatılı.
Önce laptopun ses çıkışını ton kontrol devresinin girişine bağlıacaksın sonrada ton kontroldevresini anfinin girişine bağlıyacaksın.
3.sorun bağlayabilirsin ama nasıl yapılacağını bilmiyorum.
Kimse cevap yazmadığı için yazdım.Çok ayrıntılı bilgi veremedim.Ama anfin hakkında ve ton kontrol devresi hakkında biraz bilgi verirsen daha çok yardımcı olabilirim anfiyi kendinmi yaptın?
 
sayın aly123 öncelikle cevabın için teşekkür ederim.İlk sorumda şunu sormak istemiştim ben dizüstü bilgisayarı amfiye bağlarken direk bğlantı yaparsam bilgisayar çıkışları yanmaz mı?

Ton kontrol devresi lm1036 ile yapılmış bir devre internette örnekleri var, Amfi ise STK 4241 ile yapılmış steryo bir amfi onun devresini de yine bu siteden almıştım.
 
Dostum kusura bakma pek siteye giremiyorum o yüzden bakamadım.
Aynı anfiden bende yaptım.Direk bilgisayarımdan anfiye bağlıyorum.Eğer anfin açıktaysa ve bir kısa devre gibi bir sorun olursa laptop un çıkışları yanar.
Dediğim gibi ben arada ton kontrol devresi bile kullanmıyorum ama kaliteli bir ekolayzer yapmayı düşünüyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,969
Kullanıcılar
449,613
Son üye
Liderpano

Yeni konular

Geri
Üst