anfi kısa devre sonucu çalışmıyor?

tuancan

Üye
Katılım
24 Nis 2008
Mesajlar
15
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar 5.1 ses sisteminin 220 v pirizi tam takılmamış fişe ve araya giren kulaklık jakı ben farkedene kadar 2 kere sigortayı attırdı kısadevre yaptırdı bu jak. ve anfide ses gitti açılıyor anfi fakat ses yok sonuna kadar acıyorum sesi böle cızırtlılı bozuk cok az bir ses geliyor neden olabilir acaba yardım edermisiniz.
 
anladığım kadarıyla kulaklık jakı fişin ayaklarına değmiş prizde takılı vaziyetteyken. Yüksek ihtimal ses çıkış katını faz teması yüzünden yaktınız. Elektronik bilginiz yoksa güvendiğiniz bir elektronikçiye götürün.(Garantisi yoksa). garantisi varsa eğer cihazın başına gelenleri anlatmanız sizin zararınıza olacaktır ve servisi diyeceği cevap kullanıcı hatası olacak ve garanti dışı kalacaktır.
 
kardeş elktronik bilgim yok ama hobi olarak bişeler yapabiliyorum yani göz ile gördüğüm tespit ettiğim patlamış yanmış bişe görürsem değiştire biliyorum havyam herşeyim var iyide kullanıyorum ama yardımcı olursan yani açsam içini değişecek parçayı nasıl tespit ederim bir şişme yanık gibi bişe göre bilirmiyim yoksa ölçü alaetiyle ölçüptemi anlaşılır. evet dediğin gibi garantisi var ama ben bursadayım servisi burda yok istanbulda istanbula göndermemde baya külfetli olur. yardımçı olursan için açım Bakım mi.
 
sn tuancan ;
yardımcı olmasına olurum ama garantisi varsa dokunmayın bence. Siz servisini bi arayın kargo ücretini onlar ödüyorda olabilir. Ben asus tan aldığım pc yi o şekilde vermiştim kargoya para vermedim. Eğer ödemiyorlarsa açalım içini ve fotoğraf çekip buraya ekleyin.
 
konoştum kargo yu gönderirken ben ödüyormuşum onlarda ordan gönderirken ödüyolarmış yani karşılıklı aslında benim korkum benim hatamı anlamaları anlarlarsa dediğin gibi garantiye sokmazlar. pek iyi olmaz. ben biiçini açim bakalım dediğin gibi resmi koyim fazla zedelemeden bakarız olmazsa göndeririz teşekkür ederim yardımın için.
 
konoştum kargo yu gönderirken ben ödüyormuşum onlarda ordan gönderirken ödüyolarmış yani karşılıklı aslında benim korkum benim hatamı anlamaları anlarlarsa dediğin gibi garantiye sokmazlar. pek iyi olmaz. ben biiçini açim bakalım dediğin gibi resmi koyim fazla zedelemeden bakarız olmazsa göndeririz teşekkür ederim yardımın için.

sn tuancan;
bence siz hiç açmadan yollayın.Ve cihazın başına gelenleri anlatmayın çalışmıyor bilmiyorum deyin. Hiçbir teknik servisin aklına kulaklık girişinden faz verildiği aklına gelmez ihtimalde vermez. Bu tür durumlarda en kötü ihtimali düşünerek davranmak doğru olanıdır. Diyelim ki açtık ve arızalı malzemeyi tesbit ettik (elden değmeden arıza tesbit cihazları kullanmadan ne derece doğru teşhis konulabilir şüpheli. Ayrıca gözle teşhisin dışında gözle görülemeyen parça arızası olması muhtemel) gittiniz sordunuz parçaya (bulabilirseniz.) yüksek bir ücret söylediler. Hem cihazın garanti etiketini yırtmış (garanti dışı) olacaksınız. hemde cebinize yazık olacak artı yenisi ile belki değiştirecekler bu şansınızıda ortadan kaldırmış olacaksınız.

cihazınızın marka ve modelini yazarmısınız ne kadar ücret ödediniz alırken?
 
öle pali iyi bişe değil ama benim işimi görüyo bu amerikan malı varya altec leasing 70w 5.1 1 sene önce 80 tl ye aldım kardeş açtım içini dayanamadım 2 tane direnç yan yana yanmış bayabi yanık drencin yanında kartta R349 ve diğeride R350 yazıyo dirençler yandığı için renkler görün müyo nedersin bunlarlamadır alıp bu dirençleri değiştirimmi
 
Son düzenleme:
sn tuancan;
Dediklerimi yapsaydınız keşke. Yanan direnç değerlerini kartın devre şeması olmadan bilemeyiz. foto çekip eklermisiniz
 
kardeş direçlerin altında yani kartta değeri yazıyo dirençleri cıkartınca değeri cıkacak ortaya ben suanda hiç müdahale etmedim ve itina ile açtım yine sana resmi cekip gönderim ama sen bu işi biliyosun dersenki kapat gönder kapatıp gönderim vidaları zedelemeden açım ama yapabileceğimiz bişese yani bu 2 drenç proplemse neyse ben sana bırakıyorum nedersen onu yapalım kardeş resimi nasıl eklicem
 
Son düzenleme:
kardeş direçlerin altında yani kartta değeri yazıyo dirençleri cıkartınca değeri cıkacak ortaya ben suanda hiç müdahale etmedim ve itina ile açtım yine sana resmi cekip gönderim ama sen bu işi biliyosun dersenki kapat gönder kapatıp gönderim vidaları zedelemeden açım ama yapabileceğimiz bişese yani bu 2 drenç proplemse neyse ben sana bırakıyorum nedersen onu yapalım

Sn tuancan;
Dediğiniz R350 gibi rakamlar direnç değerleri değil. dirence verilen sıralama kodu. Şemasında atıyorum derki R350 - 10 ohm 1 watt R351 - 4.7 k Şemasında yazar şemasını bulamayacağımız için bu ihtimal kapalı. direnç renklerine bakalım desek onlarda yanmış görünmüyor dıyorsun. Değerini bilmediğimizden direnç Değişimi yapamayacağımız için göndermeni tavsiye ediyorum. Ama madem açtın fotosunu çekip buraya eklemen iyi olur.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,519
Kullanıcılar
449,903
Son üye
furoz6868

Yeni konular

Geri
Üst