Ultrasonik Yöntemelerle Sıvı Seviyesi Ölçümü Yardım ?

s.tokmak

Üye
Katılım
12 Kas 2012
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
31
İyi çalışmalar arkadaşlar. Benim projemin senaryosunu anlatayım öncelikle. Bir gölümüzün üstünde teknemiz olacak ve bu teknemize bağlı bir sıvı seviyesi ölçümü sensörü kullanacağız.Yani sensörümüz teknemize bağlı, kaplarda yapılan uygulamalar gibi sabit bir noktaya bağlı değil. Biz statik bir ölçüm değil bağıl bir ölçüm yapacağız. sıvı seviyesi değiştiğinde tekneninde zeminden yüksekliği değişeceği için buna bağlı olarak sensörümüzünde yüksekliği değişecek. tabiki ben bunun potatipini yapacağım gölümüz muhtemeşlen bir kova olacak :) Ben buna uygun bi sensör bulamadım. Yardımcı olurmusunuz ?
 
slm. ben yeni üye oldum bu siteye. Ben yardımcı olmak isterim. Daha önce ultrasonic sıvı seviye ölçer kullandım. Vega diye bir marka. ultrasonic cihazı birde indikatör yardımı ile seviye ölçümü yapa bilirsin. indikatör enda markasını kullandım. kodunu tam hatırlamıyorum. Alarmı ve auot vardı indikatörün. 24v dc kullanırsan daha verimli olur. vega nın parametre ayarlarını yaparsın. etkileşim süresini 2 saniye tut. çalkantılı sularda iş yarar. buhar olursa ölçüm yanlış oluyor. biraz maliyetli olacak. kolay gelsin.
 
İlginiz için teşekkür ederim. Ben daha önce ultrasonik sensörle denedim fakat ultrasonik sensörün gönderdiği sinyal su yüzeyinden geri yansıdığı için verim alamadım. şuan su altı sonar sensör siparişi verdim onunla deniyeceğim. sizin söylediğiniz yöntemi tam anlıyamadım biraz daha açarsanız sevinirim yinede sağolun.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,902
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst