Doğalgaz Gaz Dedektörünün Etkin Kullanım Ömrü.

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,205
Puanları
3,256
Konum
BURSA
Merhaba.

Koçtaş'dan satın alıp,cihaz çıkışına(220 volt a.c. Şebeke elektriğine)bağlanan ve doğalgazı otomatik kesici selenoid valfle paralel olarak çalıştıracak,ayrıca bir yardımcı alarm devresine bağlı hoparlör ve yine paralel çalışan stroboskop ışıklı olan bir lambayla sağlanan ev tipi güvenlik sisteminin, net kaynaklarında belirli bir süre biçilen "doğalgaz radyoaktif sensörünün" kullanım ömrünü öğrenmek istiyorum.Bu sürenin 3-5 yılla sınırlandığını yine netteki araştırmalarımda okumuştum.Bu süre sonunda es-ka marka gaz detektörünün hurdaya çıkıp kullanılamaz duruma mı geleceği, yenisini mi alıp takmam gerekeceğini merak ediyorum.Bu gaz dedektörlerinde kullanılan sensörlerin doğrudan satışını yapan ve bilgi olarak da konusunda deneyimli teknik elemanlardan veya kişisel olarak kullanarak bu konuda kendilerinin bilgi sahibi bulunup da yararlanabileceğim amatör kullanıcılardan bu duyduğum söylemlerin doğruluğunu teyit etmelerini istemekteyim.Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.


Sistemin kuruluş tarihi:20.11.2010

Gaz detektörü markası:Es-Ka lpg ve doğalgaz dedektörü. (Koçtaş şirketinden satın alınmıştır.(25tl.)(10.01.2010 tarihi itibariyle)
Gaz dedektörünün garanti süresi:2 yıl.
Gaz dedektörü çalışma voltajı:220 volt a.c.(Şebeke)
Çalışma fonksiyonu:Normalde kapalı(Gaz kaçağı yokken 220 volt'luk a.c.elektrik akımını devresinden vermiyor) kontak çıkışlı ayarlanmış.

Selenoid valf türü:Elle kurmalı selenoid valf(40tl.)(20.10.2010 tarihi itibariyle)
Markası:CMS (TSEK)
Modeli:SV 20
Bağlantı: dn 20
Max.giriş basıncı:1 bar
Çalışma gerilimi:220 Volt AC
Koruma derecesi: 65
Çalışma sıcaklığı:-10/+60 derece santigrad

Koruduğu sistemler:Arçelik marka fırının doğal gaz girişi.(Yalnızca mutfakta)

Çıkış bağlantısı:Selenoid valf,stroboskop lamba(220 voltluk),ev tipi alarm sistemi devresine(220 v a.c.-12v d.c. adaptör dönüşümlü)bir dönüştürücüyle bağlı hoparlör seti.Her üç bağlantı da gaz dedektörü çıkış devresine paralel olarak birbirlerine bağlantılıdır.Kullanım talimatında da en fazla üç ayrı bağlantıya izin verilmektedir.

Toplam maliyeti:100 tl.(20.11.2010 tarihi itibariyle)

Not:Yalnızca ev tipi alarm devresiyle, dönüştürücü adaptör ve stroboskop lamba, 2. elden ve güvenilir bir yerden satın alınmıştır.
 
Gaz sensörlerinde radyoaktiflik özelliği var mı?
Elektronikilerde satılan yarıiletken ve hermetik olanları var ..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,237
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Geri
Üst