siz hangi marka sensörü tercih edrsiniz

affe

Üye
Katılım
14 Tem 2007
Mesajlar
119
Puanları
1
Yaş
39
sizce pisaya sartlarına göre hangi marka sensör tercih edilmeli? avantajları nelerdir dev avantajları nelerdir
 
Selam,

Sensör de hangi sensörü kastediyorsunuz acaba? Sıcaklık sensörü mü, yaklaşım sensörü mü, basınç sensörü mü, gürültü sensörü mü, ışık sensörü mü? Bu sensör cihazının yüzlerce binlerce çeşidi var.

Analyzer
 
mustak'a aynen katılıyorum. Ayrıca yakın fiyata IFM nin 60 metreliği var ;)
İlave olarak Fiyattan önce sensörün işinize yarayıp yaramıyacağını her açıdan dikkatlice incelemeniz gerekiyor.
Örnek: Cisimden yansımalı silindirik bir kapasitif sensör alacaksınız. Algılama mesafesi, boyutu, IP sınıfı, Gövde malzemesi, bağlantı şekli (NPN-PNP), besleme voltajı, çıkış şekli (kontak- Analog - pals vs) gibi konularda karara vardınız. 3-5 firmadan fiyat araştırması yaptınız. En uygun gördüğünüzü aldınız ama işe yaramıyabilir. Bu durumda fiyat / performans ilişkisinin detay parametrelere de bağlı olduğunu unutmamak gerekir.
Kataloglarda fazla önemsenmeyen deyatlar vardır uygulama alanınız bazen bu detayları önemli kılar. Bu sensörü kullanacağınız yer örneğin bir buğday silosu ise malzemenin yoğunluğu ve sensörün yoğunluğa duyarlılığı. Örneğin bir mıcır bunkeri ise parçacıklar arasında kalabilecek boşluk ve sensörün algılama alan çizgileri (mantar şeklinde, silindirik, sivri ...). olması önemlidir. Bu detaylara genelde büyük firmaların kataloglarında daha fazla yer verilir.
 
Turck ve Balluff.

Otomotiv devlerinin kullanıdığı markalar. Gerisini tanımam. Arkama bakmam.
 
örenek olarak fotosel sensörü ele alırsak 2 metrede çalısıcak hangisi sizce
 
affe ' Alıntı:
örenek olarak fotosel sensörü ele alırsak 2 metrede çalısıcak hangisi sizce

Efector 8 mt. kadar ayarlanabilir. Bu Infrared ile cisimden yansımalı olarak çalışır. 220 ile 24 V arası gerilimle çalışabilir.

Turck ve Balluff un Laser yansımalı olan modelleride var.
 
schneider kullanmamak bence büyük kayıp...
 
ne amaçla kullanacığına göre değişir.2 metrelik cisimden yansımalı sensör ise sick te 185 ytl liste fiyatı.
 
mustak ' Alıntı:
Analeyzer kardeşin söylediği gibi biraz ucu açık bir soru olmuş. Uygulama yapacağınız prosese göre durum değişir. Bu kararı sen vereceksin Sick firmasının WT122P440 arka font bastırmalı foto sensörleri 100 mm mesafe içinde ürünleri okurlar, ballufta okur, peper fuksta okur fiyatlarıda yanlış hatırlamıyorsam 300, 150, 75 YTl gibi birşeydi. Sonuçta aynı işi yapıyorlar kimisi sony gibi ismini satıyor.
Ifm in lazer sensörü 254€ sick in lazer sensörü 1800€ birisi 9 metre ölçüm yapıyor diğeri 18 metre ilave olarak haberleşme portu var 9 metrelik sensör işini görüyorsa 1800 € vermezsin .
Özellikle prosesinde kullanacagın sensörleri belirlerken diğer firmalardan alternatif tekliflerde almanı öneririm Türkiyede serbest piyasa ekonomisi kim kimi daha fazla kazıklar üzerine kurulu. Hele firmalara iskonto adı altında yapılan %45 lere varan indirimleri anlamak çok zor sade vatandaş olarak gidersen aynı malzemeyi sana ıskonto yapmadan %45 pahalıya kakalıyabilirler.

sick te 18 metre koyu siyah, 30 metre beyaz alıgılamalı sensör, ister analog, ister seri port çıkışlı, 800 derecedeki ergimiş metal seviyesinide ölçebilir.(800 derecedeki metalin yaymış olduğu infrared ışık dalga boyu nedeniyle her sensör ölçüm yapamaz)un seviyesini ölçümüne de denenmiş ve başarılı olunmuş.liste fiyatı 3250 ytl.(sabit ytl fiyat)daha kısa mesafeli olan tiplerde var.

bende anlamış değilim bu %45 iskontoyu ne yani normal vatandaş olsam pahalıyamı alıcam ürünü.%45 iskonto yapacaksan listeyi düşürüp % 20 yapmak daha mantıklı geliyor.

uygulamaya göre doğru ürün seçilirse sorun yaşanmaz.Ne amaçla kullanacağınıza göre değişir.

saygılarımla.
 
toz algılamalı sensör kullanırsak hangi marka ve netip bir model tavsiye edersiniz?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,655
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst