Ana SayfailetişimDosyalarHaberlerForumAna Sayfa
04 Aralık 2008 19:38:34 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Linux base kontrol için 128/128 io pci kart Linux base kontrol için 128/128 io pci kart  
   Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Linux base kontrol için 128/128 io pci kart  (Okunma Sayısı 347 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
seagate
Yeni Uye
*

Popularite: 0
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 06 Eylül 2008 21:37:18 »

Yapmayı düşündüğüm makine için linuxda çalışabilecek giriş çıkış kartlarına ihtiyacım bulunmaktadır. Daha önce böyle bir uygulama yapmış yada uygulamaya katılmış arkadaşlardan hangi marka ve özellikde kart kullanmam konusunda bilgilerini talep etmektedeyim. Bu kartların hızları nedir? maximum kaç giriş-çıkışı desteklemektedir?
Sponsor Linkler
« Posted on: 04 Aralık 2008 19:38:34 »

emrah_
Usta Üye

Popularite: 41

« Yanıtla #1 : 07 Eylül 2008 01:45:46 »

Alıntı
Bu kartların hızları nedir? maximum kaç giriş-çıkışı desteklemektedir?
Donanim olarak PCI kartlar 1 Mhz üstü çalışabiliyor ama asıl sınırlama, kartın kendisinden gelmiyor. Kullanılan anakart, işlemci, Linux çekirdeğinin nasıl yapılandırıldığı, hızda daha belirleyici...

50 KHz'de çalışan (yani 20 mikrosaniyelik aralıklarla güncellenen) uygulamalar ben yaptım. Test ortaminda da 100 KHz'de çalıştım. Maksimum latency (bu kelimenin Turkce bir karşılığı var mi bilmiyorum) 10-20 mikrosaniye seviyelerindeydi. Bu hızlar zaten gerçek zamanlı (hard realtime) olarak kabul ediliyor.

Kullanılacak karta gelince 128 giris/cikisli bir kart kullanmadim. Bu giris/çıkışların hepsi dijital mi olacak?
seagate
Yeni Uye
*

Popularite: 0
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : 07 Eylül 2008 20:19:21 »

Bu io ların hepsi digital olmayacak combine kartlarda olması mümkün benim özellikle sormak istediğim bu kartlarla uygulama yapan arkadaş varmı? CPU kernel optimizasyonuna gelince en büyük kernel Kubuntuda bulunmasına karşı en hızlı apache döndüren server kubuntu apache serverdir. Bu noktada kernel optimizasyonunun pek bir ehemmiyeti yok. Monitör işlemlerinin latency (uygulama gecikmesi)yuksek olsa kimin umrunda... Zaten çoğu uygulama bash olarak sistem bileşeni olarak çalışacak. Amacım  200$ alınmış bir endustriyel anakarta (P4) uygun IO kartını kullanarak kişisel bir PLC oluşturmaktır(universal). Yaklaşık 2 yıldır Python uygulamaları üzerinde çalışmaktayım. Web/Os tabanlı geniş bir uygulama yelpazesi var ama benim ilgi alanım bu açık kaynak kodlarını plc sistemine dönüştürüp yabancı firmaların ürünlerini bertaraf etmektir. SISCO VO-IP uygulamalarında firmalar linuxa dönmüş durumda PLC de neden olmasın ? Farklı amaçlar için tek bir PLC kullanmak ve hiçbir şekilde sowftware para ödememek iyi bir fikir olarak gözükmüyormu?
emrah_
Usta Üye

Popularite: 41

« Yanıtla #3 : 07 Eylül 2008 20:40:39 »

Alıntı
Bu noktada kernel optimizasyonunun pek bir ehemmiyeti yok.
Normal Linux çekirdeği (örneğin Kubuntu'da yer alan) gerçek zamanlı çalışmaz. Gerçek zamanlı çalışmak istiyorsan, çekirdekte bazı değişiklikler yapman gerekiyor.

Alıntı
Amacım  200$ alınmış bir endustriyel anakarta (P4) uygun IO kartını kullanarak kişisel bir PLC oluşturmaktır(universal).
Bu zaten yapılmış birşey ve halihazırda kullanılan birşey.

Üye Ol veya Giriş Yap

Farklı I/O kartlarını standart bir programlama arayüzü ile kullanmak istiyorsan:

Üye Ol veya Giriş Yap
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: