| ||
| | | |||||||
IJRCS Çizgi izleyen kategorisi 1.si olan Çizgi izleyen robot tasarımı ve programıOtomasyon Katagorisinde ve Robotik Forumunda Bulunan IJRCS Çizgi izleyen kategorisi 1.si olan Çizgi izleyen robot tasarımı ve programı Konusunu Görüntülemektesiniz.=>[Lütfen. Üye Olunuz... ] Merhaba Arkadaşlar, Bu yıl 2. si Isparta'da düzenlenen International Joint Robotic Competiton and Symposium'da Çizgi izleyen ... |
|
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 (permalink) |
| [Lütfen. Üye Olunuz...] Merhaba Arkadaşlar, Bu yıl 2. si Isparta'da düzenlenen International Joint Robotic Competiton and Symposium'da Çizgi izleyen kategorisinde Roleon isimli çizgi izleyen robotum 1. olmuştur.Robotun detaylı anlatımı ve dökümanlarına [Lütfen. Üye Olunuz...] linkinden ulaşabilirsiniz.. iyi çalışmalar.. | |
| | |
| Sponsorlarımız |
| | #3 (permalink) | |
| Alıntı:
şimdi benimde bu çizgi izleyen robotlar ile alaklı bir projem var. bu vermiş olduğun devrede düşük amperde çalışan motor kullanabiliyoruz ben daha güçlü ve yüksek wattlı bir motor çalıştırmak istiyorum bunun için nasıl bir uygulama yapabilirim.motoru direk bağlasam kaldırmaz role ile tetiklemeyi düşündüm roledede zaman kaybından düzgün çalışmayacağını düşünüyorum bu konuda senin yorumun ne olur? | ||
| | |
| | #4 (permalink) |
| Süreceğin motora bağlı olarak farklı bir motor sürücü kullanman gerekecek.Motorun ne kadar akım çektiği, kaç voltta çalıştığını bilmemiz gerekiyor ki ona göre sürücü kısmında bir değişiklik yapalım.
__________________ Robotik Proje Sitesi [Lütfen. Üye Olunuz...] Robotik Proje Tasarım & Alış-Veriş Sitesi [Lütfen. Üye Olunuz...] | |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Anladım, şuan bildiğimi kadarı ile 10-15 ampere dayanabilecek bir sürücü entegresi yok.Fakat Mosfetli H köprü sürücü yapabilirsin.İnternette birçok şema mevcut, istediğin akım ve gerilime bağlı olarak çalışabilen.Yapacağın düzenleme ise; picten motoru kontrol için çıkan bilgi pinlerini yeni sürücünün bilgi girişlerine bağlamak.Devrede sadece sürücü kısmını değiştireceksin. ![]() Burada tek motor kontrol için bir sürücü yapılmış maksimum 20 amper 20 volt'a kadar sürebiliyor.2 motor için bu devreden 2 tane yapacaksın.Benim robotun devresi için düşünecek olursak, picten çıkan 10-11 nolu pinleri 1. devrenin A-B sine , 12-13 nolu pinleri 2. devrenin A-B sine bağlaman gerekecek. Bu şekilde picli devre ile sürücü devreyi birleştirirsen maksimum 20 amper 20 volta kadar motor sürebilirsin. iyi çalışmalar.
__________________ Robotik Proje Sitesi [Lütfen. Üye Olunuz...] Robotik Proje Tasarım & Alış-Veriş Sitesi [Lütfen. Üye Olunuz...] | |
| | |
| | #8 (permalink) |
| rica ederim iyi çalışmalar..
| | |
![]() |
| Etiketler |
| 1si, Çizgi, ijrcs, izleyen, kategorisi, olan, programı, robot, tasarımı |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |