Abb arıza

Erdem22

Üye
Katılım
20 Eki 2007
Mesajlar
21
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba

irc5 (IRB6600) karşılaştığımız hata

Event Message 50263
Duty Factor Warning

Description
The duty factor for gear boxat ROB_1 is too high

Actions
Reduce the speed or increase the wait time


robot hatayı verdiğinde motor on düşüyor robota tekrar motor on ve start verdiğimizde robot az önce izlediği yolu tersine yavaşça biraz hareket ettikten sonra normal döngüsüne geliyor. robotu yavaşlattığımızda sorun çözülüyor fakat cycle etkileniyor. başka yapabileceğimiz birşey olabilirmi şimdiden teşekkür ederim.
 
50263, Duty factor warning
Description
The duty factor for gear box at arg is too high.
Recommended actions
Reduce the speed or increase the wait time.



Bu hata mesajı robotunuzun ideal zorlanma ya da iş şartlarını aştığını belirtir. Problemi çözmek için bu hatayı tek bir noktada veriyorsa o noktanın Velocity ve Acceleration parametrelerini düşürün. Robota yüklediğiniz araç (Gripper, SpotGun vs.) ağırlığı robotunuzun kaldırabileceği kapasiteyi aşıyor olabilir. Ya da bu araçların kablo hortum vs gibi ekipmanları bir yere takılarak robotunuzu zorluyor olabilir. Ama sorunu tek bir noktada veriyorsa o noktanın Acceleretion ve Velocity parametlerini yani ivmelenme ve hız parametlerini düşürerek çözebilirsiniz.
 
Öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkürler

robot hatayı aynı noktada vermiyor. verdiği noktalara baktığımda nokta sayının en aşağı 25'in üzerinde olduğunu diyebilirim tahmini. ağırlık konusu ise IRB 6600 robotu 125kg/3mt diye biliyorum ama robot kolundaki gripper tahmini 15kg sacı eklesek en fazla 25kg bu konudada bi sıkıntı olduğunu sanmıyorum.accset (acceleretion ve velocity) değerini ise düşürdüğümde robot yavaşladığından zaten sorun olmuyor. fakat çevrim zamanına etkisi fazla oluyor. benim merak ettiğim başka şekilde çözebileceğimiz bir yöntem olup olmadığı idi. yoksada bu şekilde devam edeceğiz herhalde.
 
O zaman sizin konfigürasyonunuzda bir hata olması olası. Bakıp size geri dönüş yapacağım.
 
Robotun taşıdğı malzeme ile yeni load ölçümü yaptırmayı denersen problem çözülebilir
 
evet robot bu hatayı verdiğinde motor on dan düşüyor. tekrara motor on-start verdiğimde ise devam ediyor.
MACKİN load ölçümü derken tam olarak nasıl bir şeyden bahsediyorsun anlıyamadım

Ayrıca şu sıralar dikkatimizi çekti. Robot bu hatayı her zaman aynı saatin aynı dakika ve saniyesinde yapıyor.mesela saatte bir defa (çevrim zamanına bağlı olarak bir veya iki kere yapıyor) yaptığını düşünelim. Bunuda 12:23:50 de yapmış olsun bir dahaki saat yani 13:23:50 de aynı hatayı veriyor. ve hata vermeden önce event logları incelediğimizde hatadan tam 3 dk. önce uyarı veriyor. bundan sonra ne yaparsak yapalım (istersek o 3 dk.de robotu durduralım) o sn. de geldiğinde hatayı veriyor. ve bu kronikleşmiş. ürünü değiştirdiğimizde hat başlangıcı ne olursa olsun ilk saati saymıyalım diğer saat yine o saat diliminin aynı dk ve saniyesinde hataya geçiyor.
 
Robotunuzun Backup ını bana gönderir misiniz?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,255
Kullanıcılar
449,842
Son üye
hpysu

Yeni konular

Geri
Üst