Visual Basic ile İnternet Üzerinden Data Alış Verişini Sağlamak

Katılım
18 Ocak 2008
Mesajlar
1,067
Puanları
156
Yaş
39
Selamun aleyküm arkadaşlar...

Bir proje geliştirmeye uğraşıyorum ve bitti şu an çalışır durumda ama ben bu devre ve projeme ek olarak bişey daha düşündüm....
Şöyle ki bir devre yaptım bu dere bilgisayarın RS232 portu ile ( Visual basic programı kullanılarak ) bir pic sayesinde haberleşip bilgisayardan gelen dataları alıyo devre üzerindeki röle ve benzeri sürücü devrelere uyguluyor istediğim cihazları çalıştırıp durdurmama olanak sağlıyor ve yine aynı devre çeşitli sensörlerden bilgilri alarak farklı bir pic sayesinde bu sensörlerin değerlerini dijitale çeviriyo ve istediğim seri kod haline getirip ana pic entegresine asenkron seri iletişim ile yolluyo ana pic entegresi bu iletişim ile gelen dataları alıyo ve bilgisayara gönderiyor bu sayede bir cihazı veya bir sistemi bilgisayar üzerinden kontrol etmem oldukça rahat ve kullanışlı hatta çok ta güvenli oluyor.
Fakat bu devreyi sadece o programın kurulu olduğu bilgisayar ile çalıştırabiliyorum.

Şimdi öyle bir program yazmak gerekiyor ki misal olarak bir flash diskde bu programı taşıyacağız ve gidip herhangi bir cafede bu programı çalıştırınca benim evimdeki bilgisayar ile haberleşecek ve evdeki bilgisayarın üzerinden bu dataları farklı bir bilgisayar ile kontrol etmeme olanak sağlıyacak

Programın temelinde olmasını istediğim mantık şu...
Bütün data akışı internet üzerinden sağlanacak.
Ben farklı bir bilgisayar ile bu programı çalıştırınca internetten bu dataları alacak benim bilgisayarımın seri portunu bu datalar ile internet üzerinden çalıştıracak ve evimdeki devreyi en basitinden bir cafedeki bilgisayar ile kontrol edebilmeme olanak sağlayacak
Mantık olarak bakış açım şu evimdeki bilgisayarımın seri portuna bu tasarladığım cihaz bağlı ve yine evimdeki bilgisayarımda internette bağlı biz modem yada farklı bir yolla ki modem daha uygunmuş gibime geliyor farklı bilgisayardan yolladığımız dataları evdeki bilgisayara iletecek evdeki bilgisayar alacak bu dataları seri port ile devrye iletecek devre görevini yapacak devrenin programa yollaması gereken dataları devre evdeki pc ye seri port aracılığı ile yollayacak seri porttan gelen bilgileri evdeki pc benim dışarıdan bağlı olduğum bilgisayara bu dataları internet kanalı ile iletecek ve bunların kontrolunu sağlayabileceğim...

İşte bu tür bir program yapmak için biraz alt yapı çalışmalarına başlamak istiyorum sizce bu modem üzerinden data alış verişi için nelerle uğraşmam lazım nasıl bir yol izlemem lazım program olarak visual basic kullanacağım bu olayı gerçekleştirebilmem için kullanmam gereken nesneler varmıdır bu internet için modemin datalarına nasıl erişebilirim bu datalara ek dataları nasıl yollayabilirim vs vs işin içine girince ortam çok karışık bir hal alıyor ama sadece böyle bir projeyi hayata geçirmek istediğim zaman beni bekleyen ve hazırlıklı olmam gereken şeyleri bir sorayım dedim
Herkese ilgilerinden dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum
 
Şimdi öyle bir program yazmak gerekiyor ki misal olarak bir flash diskde bu programı taşıyacağız ve gidip herhangi bir cafede bu programı çalıştırınca benim evimdeki bilgisayar ile haberleşecek ve evdeki bilgisayarın üzerinden bu dataları farklı bir bilgisayar ile kontrol etmeme olanak sağlıyacak

Flashdisk ile bir program tasimana gerek yok. Baglanacak makinede web tarayici olmasi (Firefox, Internet Explorer gibi) yeterli.

Evdeki bilgisayarina bir web sunucu kuracaksin veya yazdigin programa sunucu socketi ekleyerek kendin bir web sunucu uygulamasi yazacaksin (hazir web sunucu kullanman daha saglam bir cozum)

Modemine 80. porttan gelen istekleri, kendi PC'ne yonlendireceksin. Boylece Internetten herhangi bir yerden makinende calisan web uygulamasina ulasabilirsin.

Web uygulamasi dogrudan seri porttan, devreyi kontrol edebilir veya yazmis oldugun diger programa yapmasi gereken isleri soyleyebilir. Dogrudan seri portu kontrol etmesi, daha saglikli bir cozum.
 
Merhaba,

IP adresin statik ise işin daha kolay, bilgisayarına VNC kur, onun kendi web sunucusu var. Modeminden belirli bir portu bilgisayarına yönlendirirsen rahatlıkla bilgisayarının ekranını internet üzerinden görebilirsin.

SAtatik IP yoksa DynDNS diye bir şey arat, bilgisayarına bir program indiriyorsun ve o senin IP adresin değiştikçe DNS sunucularını güncelliyor. 15 dk fark ile bilgisayarın IP değitirmiş bile olsa ulaşabiliyorsun.

Bazı modemler doğrudan doğruya DynDNS destekleyebiliyorlar.

Yanında flash disk taşımadan en kolay çözümlerden birisi bu.

TCP / IP ya da UDP / IP ile haberleşen bir programı da VB ile Windows Sockets kullanarak yazabilirsin, kullanman gereken komponent MsWinsock.

UDP veya TCP sana kalmış, yerel ağ olsa UDP yi önerirdim ama Internet üzerinden erişiyorsan TCP daha emniyetli olabilir, çünkü bağlantının koptuğunu senin evdeki bilgisayar anladığı zaman PIC in zararlı bir şey yapmasını engelleyebilir.

Saygılarımla
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,914
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst