Acil Stop Kullanımı

Sn generalim

Bence acil stopa basınca sistemin durup kaldırınca calışması bek mantıklı değil, acil stop uygulamasının özüne ters. bence resetlenmeli.

Kanımca bahsettiğin mekanikçiler Bakım yapacakları zaman güvenlik maksadıyla boyle bir talepte bulunuyorlardır. Bazı panolarda anahtarlı (bildiğimiz mekanik kapı anahtarı gibi) uygulamalar bulunuyor. Anahtar motor sürücüsü yada sürücü grubunun kontrol kartının enable klemensine gidiyor ve anahtar OFF konumuna alınıp panodan çıkarılabiliyor. Bakım bittiğinde tekrar kilide takılıp ON konumuna alınıp makine çalıştırılıyor.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
sonuc olarak acil stop durumunu sadece plc bırakmak mantıklı değil mutlaka bunulna beraber röle kullanmak daha emniyetli
 
Kesinlikle.. Farzımisal plc fault'a düştü, ya da röle kontağı yapıştı veya kumanda ettiğiniz kontaktör kontakları. Kumanda ettiğiniz hidrolik pres ve operatör yarı baygın şekilde giyotin bıçaklarının altında yatıyor, sizinde acil stop butonuna basan işveren olduğunuzu düşünün... acil stop butonun amacı kontrol sistemiyle dışarının irtibatını fiziksel yada mekaniksel olarak kesmektir. güvenlik röle kullanmıyo iseniz, sistemin çıkış beslemelerini, acil stop tarafından kumanda edilen bir röle kontaklarından geçirmeniz. Ya da en azından kumanda beslemesini acil stop kontağından...
 
merhaba arkadaslar
acil stop u bircok uygulamada kullaniyorum.
acilstop pilz rele ilen kullanilmalidir,iki kanal olarak kullanilmalidir, iki kanal iki ayri kontak (ayni acil stop dugmesi uzerinde iki normalde kapali kontak) olarak kullanilmalidir, birden fazla acilstop halinde seri olarak kullanilmalidir.acil stop yapildiginda tekrar devreye sokmak icin 1)acil stop dugmesini reset etmek(saga cevirip yukari cekmek) 2) acil stop reset dugmesi ilen devreyi reset etmek gerekir.(pilz relesini reset ediyorsunuz bu kullaniulmak istenmiyorsa pilz relesinin bu kontagi kisadevre yapiliyor).hardware devre (yani sistem) enerjisini Pilz rele kontagi ile kesiyor,Plc sadece acilstop relesinin aktif veya pasif oldugunu sinyal aliyor,yani acilstop relesinin normalde acik kontagi plc nin proglanmis girisine baglaniyor.bu giris istege gore programin akisini etkiliyebiliyor.(tekrar calisginda kaldigi yerden basliyor vs.)
yukarida bir arkadasim acilstop un resetinden sonra devrenin hemen calismasinin uygun olup olmadigini sordu, bu kesinlikle yanlis, acil stop un yapilmasinin sebebi ya kaza sebebi, yada ortaya cikan acil bir durums ebebinden dolayidir.acil stobu teknik olmayan elemanda yapmis olabilir,veya acil stobu yapan kisi reset etmeden gitmiste olabilir, bu yuzden teknik elemanin acil stopu reset ettikten sonra devreyi kontrol edip ,emniyetli duruma getirip calistirmasi en uygunudur.
bu konuda daha cok bilgi paylasabilirim.
iyi calismalar,
 
bence yapılacak işlemler reset komutu veya her network'e acil stop butonun çalıştıran kontağın kapalı kontağı konulmalı ii çalışmalar
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,954
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst