OTOMASYON İÇİN 2. MARKA ÖNERİNİZ?

MOXEN

Üye
Katılım
4 Ağu 2007
Mesajlar
65
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaslar cok sayida Siemens plc hmi Scada uygulamasi yaptim. Otomasyonda simdiye kadar sadece siemens marka ile caliştim. Artik yavaş yavaş kendi işimi yapmaya başlıyorum ve 2. bir marka ögrenmem gerekiyor, malum siemens çok pahalı, forumda turk plc hmi scada yazilimi var fakat arkadasimiz devlet destegi alamadigi için yazilimlari bitirememiş, plc op üretmeye başlayamamış gibi görünüyor.
Şu anda Delta'yı düşünüyorum, deta marka plc hmi gördüm fakat scada sı varmı? Servo motoru var mı? Sanırım servo motor sürücüsü var.
Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Operatör panelinde EasyView MT6000/8000 serisi muhteşem. Kolay tasarlanması, birçok özellik barındırması, her plc ile çalışabilmesi ve fiyatı açısından. PLC olarak LS K120s kompakt plc kullanıyorum ve her türlü otomasyon işinizde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Herşey dahil bir cihaz gibi. Esnek komutlar, kolay ve hızlı programlama açısından. Ayrıca arayüz yazılımı çok kullanışlı. Servo sürücü olarak da sew eurodrive birinci tavsiyem. Bu ürünlerin hepsinin teknik desteği süper. Hepsi tek bir marka olsun diyorsan LS Industrial Systems derim.
 
delta vasat ama ucuz, scada yok
omron iyi ama pahali , scada var ama bence yetersiz
mitsubishi iyi ama pahalı , scadasini kullanmadım

ama hepsi siemensden ucuz
 
Fatek'in plc,hmi,scada,servo hepsi var mi?
 
Hocam Control Logix 5000 serisini öneririm.
 
Arkadaslar plc,hmi,scada,servo butun hepsinde urun yapan marka düşünüyürum, plc başka, hmi başka oldumu çorba gibi oluyor sistem, ama olmadı ucuz sistemler yapmak için çorba yapmasınıda ögrenecegiz. Tesekkurler.
 
Sen ls den şaşma bizim pisamızdaki çoğu işi rahatlıka yapabilirsin. Teknik desteği de çok iyi
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
S.A.
Sn. Arkadaşım Fullteğin scadası WinTR gayet güzel bir ürün kullanabilirsin. Salih Bey tüm azmiyle scadayı bitirdi hatta bir çokda versiyon yükseltmesiyle şahane durumada getirdi. Demo sürümünü indirip inceleyebilirsin. Sınırlı olmasına rağmen tüm özellikleri inceleyebilirsin. Ben plc de iyi değilim ama delta plc yi çabuk öğrenmeye başladım. Yazılım olaram ıcsp diye bir yazılımı tıpkı siemens yazılımına benziyor. Ucuz ve Türkçe desteği çok. Delta ve Fultek WinTR Scada ile deneme yazılımları yaptım gayet güzel ürünler. Kolay gelsin
 
Arkadaslar cok sayida Siemens plc hmi scada uygulamasi yaptim. Otomasyonda simdiye kadar sadece siemens marka ile caliştim. Artik yavaş yavaş kendi işimi yapmaya başlıyorum ve 2. bir marka ögrenmem gerekiyor, malum siemens çok pahalı, forumda turk plc hmi scada yazilimi var fakat arkadasimiz devlet destegi alamadigi için yazilimlari bitirememiş, plc op üretmeye başlayamamış gibi görünüyor.
Şu anda Delta'yı düşünüyorum, deta marka plc hmi gördüm fakat scada sı varmı? Servo motoru var mı? Sanırım servo motor sürücüsü var.
Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

sevgili arkadaşım öncelikle hayırlı RAMAZAN lar , ben yaklaşık 1 yıldır dop panel ve delta plc kullanıyorum ve çok memnunum, bana soracak olursan fikrimi gözüm kapalı DELTA tavsiye ederim kullanımı rahat, pratik,ucuz, ucuzluğuna göre oldukça kaliteli,birçok ek ürünlerini direk expotion port ile birbirine takıp haberleştirirken aynı zamanda çok ufakta???




başarılı çalışmalar...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,164
Mesajlar
915,594
Kullanıcılar
449,927
Son üye
yusuf2023

Yeni konular

Geri
Üst