PLC ye en basit nasıl giriş yapabilirim?

erm39tr

Üye
Katılım
29 Eki 2009
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar aranıza yeni katıldı elektronik teknikeriyim ağar sanayide bakımcı olarak çalışıyorum sitedeki tüm notları indiriyorum plc en basitten nasıl başlamayım yardımınızı istiyorum teşekkürler:rolleyes:
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Sn. erm39tr,

Öncelikle sitemize hoş geldiniz. PLC öğrenmeye başlangıç için güzel bir seçim yapmışsınız. Buradaki değerli ustalarımız kadar çok uğraşmadıysam da ben de yeni başlamış sayılırım. Yaklaşık 2 senedir ilgilenmekteyim ve çok fazla proje yapamadığımdan dolayı hala amatör sayılırım.

Nereden başlangıç yapmanız konusuna gelirsek, bence sizin iyi bir sayısal elektronik bilgisine ihtiyacınız var. Mantık kapıları ile alıştırma yaparak, 1 ve 0'ların anlamını ve bit byte gibi terimlerin ne olduklarını öğrenmeniz gerekiyor. Çok fazla bilgim olmasa da, bundan sonrasının yapacağınız projelere göre değişeceğini düşünüyorum. Çünkü eğer farklı farklı projeler yaparsanız daha fazla öğrenirsiniz, en azından bana öyle oluyor. En basitten komplike uygulamalara kadar olan hiyerarşiyi takip ederseniz sizin için faydalı olur.

Farklı durumlardan kastım da mesela bir sensör kullanmanız gerekiyor ve daha önce öyle bir uygulama görmemişsiniz. Açıp klavuzunu okumanız gerekiyor. Mesela hangi bitten hangi datayı okuyorsunuz, bunu oradan öğreniyorsunuz. PLC programlamada bu gibi özellikleri zamanla kazanıyorsunuz.

Ama benim en hoşuma giden durum ise, belli bir süre sonra görüyorsunuz ki bir sistem için size soru sorulduğunda kafanızda o adımları canlandırıyorsunuz, daha PLC'ye yazmaya başlamadan..

Yukarıda anlattıklarım benim yaptıklarımdır, herhangi bir konuda iddia etmiyorum, yanlış anlaşılmasın lütfen. Bana da büyüklerim böyle öğrenmemin iyi olacağını söylediler. Umarım demek istediklerimi anlatabilmişimdir.

Saygılarımı sunar, iyi çalışmalar dilerim..
 
bir plc alıp yavaş yavaş programlayıp deneme yaparak öğrenebilirsin
 
öncelikle bence saha taraafıını öğrenmek gerek sensörleri 24 voltu analoglar nerelerde,dijitaller nerelerde kullanılır öncelikle bunları bilmek gerek.
 
Merhaba temel lojik ve plc bilgisini kitaplardan edinebilirsiniz.Daha sonrasında uygulama yapamak eğitiminiz için size çok destek olacaktır.Bugün internetten bir şekilde edinebileceğiniz birçok PLC yazılımında simülasyon özellikleri bulunuyor.

Komutları öğrenip kendi uygulamalarınızı geliştirmeniz ve en başta bir marka seçip devam etmeniz iyi olacaktır.

İmzamdaki siteme ulaşıp yazılımar ve komutlar konusunda video eğitimlere ulaşabilirsiniz.

Saygılar
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,859
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst