Piyasadaki PLC Markaları ve Tercih Edilenler

chailuck

Üye
Katılım
27 Eyl 2008
Mesajlar
15
Puanları
1
Selamlar,
Arkadaslar pıyasadaki plc markaları nelerdır?
bırkactanesı forumda yazıyro ancak bana bıraz daha fazla marka lazım burada ılgıleen cok fazla kişi görünce buraya yazmak dormak daha doğru olur dedim.
Birde en çok kullanılan üç marka nedir?
markaları bilirsem modellerine birşekilde sitelerinden ulaşırım gibi geliyor bana.
Bugün içinde yarımcı olmanızı umuyorum.
Sevgiler..
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
sıemens,omron,moeller,abb,allen bradley,mitsubishi,delta,vipa,Panasonic/nais,Telemecanique,LG,Beckhoff,Wago,Fatek,Vigor,Cimon,Fanuc,Pheonix

sıemens benim gördüğüm en çok kullanılan hesaplı iş isteyenler için delta hatrı sayılır bir kullanıcı kitlesi var diğerleride mesela telemecanique çok kullanıcısı var
 
siemens omron telemecanique panosonic delta ls kullanabilir en iyi ve yedek parçası çabuk bulabileceğin markalardır.
 
arkadaslar cok tesekkur ederım sanırım benım ıcın yeterlı marka ısımlerı oluyor=)
eyvalahh..
 
Önceden Siemens S7-300 serisi PLC kullanıyordum. Şimdi VIPA PLC kullanıyorum. Bir noktada siemens kalitesini ve fazlasını vipa da buldum. Hemde Siemens ten çok daha ucuza. ;)
 
kimse niye fatek demiyoo delta dan iyi bence
 
Önceden Siemens S7-300 serisi PLC kullanıyordum. Şimdi VIPA PLC kullanıyorum. Bir noktada siemens kalitesini ve fazlasını vipa da buldum. Hemde Siemens ten çok daha ucuza. ;)

korsann kardeş PLC öğrenmek istiyorum be bu işe de fiyatı ucuz ve kullanımı kolay olan Vipa modeli ile başlamak istiyorum.vipa PLC ile ilgili bilgi veren sitelerde 100V serisi CPU'lara 200V serisi modülleri kullanmak mümkünmüş yani CPU 100V olsa(100V serisinde AI ve AO yok galiba) AI ve AO modüllerini 200V sersinden kullansam olurmu.
Bilginiz varmı Teşekürler...
 
"PLC Genel" bölümü içinde sağ tarafta ilgili markalara ait "Konular" sütününu takip ederseniz orada açılan konuların sayısı, size türkiye için hangi markada ne kadar ilgi varolduğunun sayısal verisini sunar...
Kolay gelsin
 

Forum istatistikleri

Konular
127,960
Mesajlar
913,920
Kullanıcılar
449,607
Son üye
sinan343834

Yeni konular

Geri
Üst