PLC ye USB Bellek bağlamak ??*

uffuk

Üye
Katılım
7 Eki 2008
Mesajlar
325
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar Siemens PLC kullanıyorum aynı zamanda weintek HMI ..
Benim sorunum otomasyonunu yaptığımız cijhazda çalışma sırasındaki bilgileri geriye dönük uzun süreli kayıt etmek. Ancak bu noktada hem PLC hemde HMI hafızaları çok yetersiz kalıyor..
Bu konuyu aşmak için aklıma bir tür bellek ile bu bilgileri saklamak geldi..
Bunu nasıl yapabilirim ? PLC ye flash bellek bağlamak mümkün mü ?
veya başka bir yoldan bu tip değiken bilgilerini saklamak mümkün mü ?
bana en aşşaa 100 mblık bir alan lazım değişkenleri kayıtt etmek için PLC ve HMI ise bu ölçülerden çok uzaklarda ..
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
bizim fabrikada dışarıya bir ölçüm aparatı yaptırmışlar ve bu aparatın ölçtüğü değerleri panelde saklıyor .bu bilgileri panel deki usb bağlantı noktasından flash diske aktarıyorlar.en fazla 1 gb lık flash bellek bağlanabiliyor.plc ve panel delta ürünüydü.bu konuda fazla bir bilgim yok.delta ile bağlantı kurarsan sorununa yardımcı olurlar zannediyorum
 
PLC yerine endüstriyel PC kullan. Bilgileri de USB bellekte degil de solid state diskte saklarsan daha iyi, USB belleklerde yazma siniri var.
 
İlk aklıma gelen Siemens 300/400 serilerinde mmc kartını büyük tutarak databaselere logta tutturabilirsin.
Ama kayıt altında tutman gereken sıcaklık,basınç,set değeri,açık/kapalı kalma zamanı/oranı gibi değişkenlerse bir sürü markaya ait recorder'lar war. Geneli universal input olan bu recorderlar üzerinden log tutmak istediğin değişkenleri akımlar için plc analog karta girmeden önce seri, gerilimler içinse paralel bağlaman yeterli. Endress+Hauser, Honeywell gibi markaların çok güzel ürünleri war. Bunlara bi göz atmanı öneririm.
 
Aslında data logger lar hakkındageniş bildim var ve brainchild, honeywell gibi ürüleri kullandım.
ancak benim ihtiyacım olan şey makinada yapılan geriye dönük işlemlerin belli bir formatta tutulması ve bunların istenildiği zman mesela 10 gün önceki kayıtların geri çağrılarak panel printerdan alınması..
Yani PLC veya panel ile bütünleiş bir şey olamsı lazım . seçilen program kullanıcı başlangıç bitiş zamanı gibi ve daha bir çok değişkenin belli bir fortmatta tutulması lazım ..
Ancak PLC nin hafızası çok az kalıyor...
PLC veya HMI a herhangi b ir usb gibi harici hafıza takılması mümkün değil mi ?
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,965
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst