Panasonic NAİS FP0-T32 PLC ye Delphi / VB ile ulaşma

rsimsek

Profesyonel Üye
Katılım
3 Haz 2010
Mesajlar
3,373
Puanları
731
Konum
Anadolu yakası
Merhaba arkadaşlar,
elimde bulunan Panasonic NAİS FP0-T32 PLC ye delphi veya visual basic ile OPC server üzerinden veya tercihen doğrudan ara yazılımla nasıl ulaşabilirim? Yapmak istediğim PLC nin belli adreslerindeki bilgileri PC üzerinden yazacağım programla izleyebilmek ve hücrelerdeki değerleri (set etmek) değiştirmek. Daha önceki konularda somut bir çözüm bulamadım. Bu konuda tecrübesi olan PLC uzmanı veya bu konuda birikimi olan arkadaşlardan bilgi veya kaynak paylaşımı beklemekteyim.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Merhaba arkadaşım

Aşağıda verdiğim dökümanlarda panasonic serisi bütün PLC lere Delphi /VB vb. programlarla nasıl sorgu yapacağın anlatılmaktadır.

Hatta Hyper terminal üzerinden direk benim plc ye yaptığım sorgu örneklerinide bulabilirsin
 

Ekli dosyalar

  • fp0 acık protokol.rar
    2.2 MB · Görüntüleme: 22
PANASONİC destek ilginize teşekkürler. Dosya içerisi için bir açıklama yapabilirmisiniz. ben fp0 ile hyper terminali çalıştıramadım. Dosya içerisindeki 2 adet plc programı var bunları plc'yemi yükleyecez. Bir açıklama lütfen
 
Ekte verdiğim dosya içerisindeki plc programları, yurtdışından gönderilmiş iki plc arasında açık protokol üzerinden master ve slev olarak çalışacak şekilde hazırlanmış örnek bir programdır.

Sen hyperterminal üzerinden sorgu yaparken benim örneklerini oluşturduğum adsız...4 e kadar olan görüntü resimlerine bakarak port ayarını yapıp sorgu komutlarını doğru yazdığında plc deki bitleri ve wordleri okuyup yazabilirsin.

PLC ye herhangi bir program yüklemene gerek yok, plcnin içerisine boş bir program atsanda olur.

PLC ye program yüklediğin portu ve aynı kabloyu kullanmanı tavsiye ederim.

PLC portunun haberleşme değerlerinin aynısı hyperterminalde de ayarlamalısın.
 
ben hyper terminal üzerinden sorgu yaptırdım cok önceleri ama Şimdi vb ile kendi arayüzümü ve programımı yazmak istiyorum!
yaptığım işlerde endüstriyel pc kullanmak istiyorum Vb dersleri almaya başladım.

Örnek Bir Vb projesi varmı acaba inceleyebileceğimiz!
 
mrb hocam bu dosyanın pdf şeklinde olanı varmı. çeviri yapmada zorluk çekiyoruz.yada türkçe kaynak bulabilirmiyiz.
 
Ne yazık ki bende yok
 
Sayın panasonic destek şu olayı netleştirmemizde yardımcı olsanız.Bir tane basit data okuma yazma ve bit okuma yazma örneği içeren basic programı koysanız şurayada insanlar bunun üzerinden geliştirse.Sürekli vb pns ile ilgili istek alıyorum ama şu konuyu bir türlü netleştiemedim.yardımcı olursanız sevinirim.
 
yardımınız için teşekkürler.
acaba plc ile pc arasında baglanti kurmak için siz hangi Activexleri önerirsiniz.Dosyadaki videoya bakarak visual basicde birseyler yaptım ama sonuca ulaşamadım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim kolay gelsin
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,936
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst